Politie Twente

Persberichten Politie Twente 12 oktober 2004

Slachtoffer ernstige aanrijding overleden

Mevrouw die met haar scootmobiel tegen autobus aanreed, aan de gevolgen van de aanrijding overleden

Enschede

De 65 jr. Enschedese mevrouw, die donderdag 7 oktober jl. in aanrijding kwam met een autobus, is gisteren, maandag 11 oktober aan het eind van de middag aan de gevolgen van de aanrijding overleden. De aanrijding vond plaats op de hoek Haaksbergerstraat - Wooldriksweg - Zuiderval. (bps: 04-124569)

Aanrijding met letsel

Automobilist neemt binnenbocht en rijdt tegen landbouwtractor aan

Haaksbergen

Werd maandagmiddag 11 oktober om ongeveer 12.40 uur een aanrijding gemeld op de Zendvelderweg in Haaksbergen. Bleek dat een 26 jr. automobilist uit Haaksbergen, rijdend over deze weg, in een bocht naar links niet voldoende rechts had gehouden en de binnenbocht had genomen. Hierbij was hij in aanrijding gekomen met een uit de tegenovergestelde richting komende 39 jr. bestuurder van een landbouwtractor, ook uit Haaksbergen. De 26 jr. was ondertussen reeds door een broer overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij ter observatie is opgenomen. (bps: 04-126093)

Winkeldief op herhaling

Winkeldievegge pleegt opnieuw tweetal winkeldiefstallen en wordt opgesloten

Enschede

Maandagmiddag 11 oktober om ongeveer 14.20 uur werd een 30 jr. Enschedese bij een drogisterij aan de Haaksbergerstraat in Enschede, betrapt bij het wegnemen van diverse goederen zonder die te betalen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek dat de 30 jr. in haar tas die ze bij zich had ook een aantal kledingstukken had zitten van een kledingzaak aan dezelfde straat, die ook van diefstal afkomstig bleken te zijn. Zij is meegenomen naar het bureau en is mede in verband met het zijn van veelpleger voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. In de loop van de week zal ze bij justitie worden voorgeleid. (bps: 04-126181)

Beroving

Schoudertas uit fietstas gestolen

Enschede

Maandagavond 11 oktober om ongeveer 20.00 uur werd doorgegeven dat even daarvoor een 58 jr. mevrouw uit Enschede van haar schoudertas was beroofd. Mevrouw had gefietst over het pad wat loopt tussen de Vlierstraat en de Schabbinklanden in Enschede. Hierbij was ze ingehaald door een man op een fiets die in het voorbijgaan haar schoudertas uit de fietstas van haar fiets had gepakt. De man was daarop gekeerd en teruggefietst in de richting van de rotonde Vlierstraat - Knalhutteweg. De man / jongen had een slank postuur en is vermoedelijk tussen de 15 en 20 jaar. Hij had een driekwart beige bruin gekleurde jas gedragen. (bps: 04-126394)

Voor de vijfde keer ruit vernield

In anderhalve maand vijf keer een ruit vernield, politie zal extra toezicht houden

Haaksbergen

Voor de vijfde keer in ongeveer anderhalve maand tijd, werd afgelopen weekend een ruit vernield van een school aan de Sterrebosstraat in Haaksbergen. E.e.a begint vervelende vormen aan te nemen omdat de verzekering de Stichting, die de school beheerd, niet meer voor glasschade wil verzekeren. De politie zal met name in de weekeinden extra toezicht gaan houden in de omgeving van dit pand. (bps: 04-126280)

Binnenbrand

Brand in bouwmarkt, mogelijk technische storing de oorzaak

Haaksbergen

Maandagavond 11 oktober om ongeveer 21.15 uur werd brand gemeld in een bouwmarkt aan de Rietmolenweg in Haaksbergen. Toen de politie ter plaatse kwam was de brandweer reeds binnen en was aan het blussen. Nadat de brand was geblust bleek dat e.e.a. was ontstaan in de zogenaamde verfhoek bij een verfmengmachine dan wel verfschudmachine. Het dak boven deze machines en een in de buurt liggende voorraad behang zijn verbrand. Het gehele pand heeft veel rookschade opgeslopen. Het vermoeden is dat er bij deze machines een technische storing is ontstaan en dat daardoor de brand is begonnen. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend. (bps: 04-126450)

Aanhouding met gestolen auto

Man aangehouden bij gestolen auto

Hengelo / Borne

Maandagavond 11 oktober werd in de omgeving van de Steenrietweg in Hengelo een auto gesignaleerd waarvan bekend was dat deze op 4 oktober jl. in Borne was ontvreemd. In de omgeving werd een man aangetroffen, een 54 jr. Hengeloer, waarvan bekend was dat hij deze auto van een kennis had geleend en niet weer had teruggebracht. Deze kennis, een 44 jr. bewoner van Borne, had aangifte gedaan van verduistering van deze auto. De officier van justitie had reeds toestemming gegeven voor zijn aanhouding. De 54 jr. werd aangehouden en overgebracht naar het bureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering werd gesteld en opgesloten. Ondertussen was duidelijk geworden dat deze verdachte vermoedelijk ook verantwoordelijk is geweest voor een woninginbraak die op zondag 10 oktober was gepleegd in een woning aan de Rudolfstraat in Hengelo. Onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-126032)

Aanhoudingen na diefstal

Twee mannen aangehouden na diefstal van stalen balken

Oldenzaal

Maandagmorgen 11 oktober werd om ongeveer 10.45 uur gemeld dat twee mannen met een auto en daarachter een aanhangwagen aan de Enschedesestraat in Oldenzaal, bij een opslagruimte voor bouwmaterialen, een aantal stalen balken op de aanhanger hadden geladen, die niet van hen waren. Het kenteken van de auto was genoteerd en doorgegeven. Een half uurtje later werden de twee mannen met de auto, met ondertussen een lege aanhanger, aangetroffen op de Laaressingel in Enschede. Beiden, een 35 jr. Enschedeer en een 32 jr. Hengeloer, werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Later op de dag zijn de twee voor verder onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (bps: 04-126032)

Inbraken in sportkantines

In dezelfde nacht ingebroken in twee aan dezelfde straat gelegen sportkantines

Markelo

In de nacht van zondag op maandag jl. is er ingebroken in de sportkantines van een tweetal voetbalclubs aan de Endemansdijk in Markelo. In een geval werd een raam open gebroken en werd een televisie en een satellietontvanger weggenomen en in het tweede geval werd een deur verbroken en was een schotelantenne receiver en een stereo-installatie de buit. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-125913)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --