Politie Twente

Persberichten Politie Twente dinsdag 12 oktober 2004

Auto's vernield

Reeks autoruiten vernield

Vroomshoop

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 oktober werden in Vroomshoop op diverse locaties autoruiten vernield. In totaal deden 8 personen aangifte bij de politie. 7x werd een autoruit vernield; deze vonden plaats aan de Stobbelaan, President Kennedystraat (2x). De Nijverheid, Braamhoek, Churchillstraat en Hoofdstraat. Aan de Linderflier werd een winkelruit vernield. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding met letsel

Aanrijding tussen een auto en een fiets

Nijverdal

Op maandag 11 oktober vond omstreeks 07.50 uur een aanrijding plaats op de Grotestraat tussen een auto en een fiets. De automobiliste, een 25-jarige vrouw uit Zwolle reed over de Grotestraat, komende vanuit de richting Zwolle. Rechts van haar reed op het fietspad in dezelfde richting een 12-jarig meisje uit Nijverdal op haar fiets. Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats stak de 12-jarige rijdend op haar fiets plotseling de rijbaan over, kennelijk om links af te slaan, de Meijboomstraat in. De automobiliste kon het meisje niet meer ontwijken, waardoor ze vol door de auto werd gegrepen. Het meisje is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht en ter observatie opgenomen. (04-125937)

Aanrijding met letsel

Twee fietsers komen met elkaar in aanrijding

Almelo

Op maandag 11 oktober vond omstreeks 16.40 uur een aanrijding plaats tussen twee fietsers. Een ven hen, een vrouw uit Almelo (leeftijd onbekend) fietste vanaf de Hofkampstraat over het fietspad door het Hagenborghpark. Uit tegenovergestelde richting kwam een groepje kinderen op hun fiets, waaronder een 10-jarige meisje uit Almelo. Zij zag door de bosschages de tegenligster niet en reed tegen haar aan. De vrouw kwam te vallen en raakte bewusteloos. Ze is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht en werd ter observatie opgenomen. De 10-jarige bleef ongedeerd. (04-126307)

Auto met caravan gestolen

Diefstal auto met caravan

Vroomshoop

Tussen zaterdag 9 en maandag 11 oktober werd vanaf De Sluis in Vroomshoop een auto met caravan weggenomen. De caravan zat achter de auto gekoppeld en is eigendom van een 37-jarige man uit Vroomshoop. De auto betreft een grijze Mercedes 280 C, kenteken 32-SK-44. De caravan is van het merk Adria, type 4256 TE. (04-126086)

Winkeldief aangehouden

Verdachte winkeldiefstal laat portemonnee achter, waardoor zijn identiteit bekend wordt

Almelo

Op zaterdag 9 oktober vond omstreeks 16.20 uur een winkeldiefstal plaats aan de Oranjestraat in Almelo. Een beveiligingsbeambte is er getuige van dat een jongeman twee sloffen sigaretten wegneemt. Bij de kassa rekent hij echter alleen een pakje shag af. Nadat de jongen hierop was aangesproken werkte hij aanvankelijk mee. Echter aangekomen bij een ophoudkamer in de winkel ging hij er vandoor. Eenmaal buiten trok de verdachte zijn jas uit en liet een plastic tas met daarin onder andere de twee sloffen sigaretten achter. Kort daarna vond personeel een portemonnee in de omgeving van de kassa. Daarin zaten pasfoto's en telefoonnummers. De verdachte werd van de foto herkend. Na telefonisch contact zou hij zich maandag 11 oktober aan het politiebureau in Almelo melden. Toen hij daar kwam op genoemde afspraak werd hij meteen aangehouden. De verdachte, een 18-jarige Enschedeër betreft een veelpleger en hem is een dagvaarding uitgereikt. Na verhoor kon hij het bureau weer verlaten. (04-125475)

Aanhouding na winkeldiefstal

Verdachten aangetroffen met grote hoeveelheid goederen

Holten

Op maandag 11 oktober werd omstreeks 16.55 uur een winkeldiefstal gemeld aan de Dorpsstraat. Door personeel waren twee mannen aangehouden nadat een van een thee had weggenomen. Het duo wilde zonder deze te betalen de winkel verlaten. De politie kwam ter plaatse en trof in de tassen die beide mannen bij zich hadden meerdere goederen aan. Deze goederen waren nieuw en zaten nog in de originele verpakking. De mannen konden geen bonnetjes tonen. Daarop werd het tweetal aangehouden. De verdachten betreffen een 37- en 43-jarige man uit Zutphen. Na informatie bleken beiden veelplegers. Terwijl de verdachten aan het bureau waren, kwam er een 76-jarige vrouw uit Holten aangifte doen van diefstal van haar fiets. Deze fiets was weggenomen bij een winkel aan de Larenseweg in Holten. In de fietstas zaten een paar nieuw gekochte schoenen en haar huissleutels. Het toeval wilde dat in de tas van genoemde verdachten eveneens een nieuw paar schoenen zat. Het bleken de schoenen van de aangeefster te zijn. In de fouillering van de 43-jarige verdachte trof de politie de sleutels van de aangeefster aan. De tassen met goederen zijn in beslag genomen. Naar de herkomst van de goederen wordt een onderzoek ingesteld. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader onderzoek op gesloten. (04-126301)

Stalker aangehouden

Stalker valt in herhaling en is aangehouden

Almelo

Op maandag 11 oktober hield de politie een 51-jarige Almelose man wegens stalking in zijn woning aan. De verdachte had zich vanaf dinsdag 5 oktober herhaaldelijk schuldig maken aan het stalken van de politie. Hij deed dit door voortdurend de politie telefonisch lastig te vallen. Hij was hier in april 2004 ook al voor aangehouden. In overleg met justitie is de verdachte in verzekering gesteld om te worden voorgeleid en opgesloten. Zijn telefoon is in beslag genomen. (04-123792)

Autobrand

Politie vermoedt brandstichting

Almelo

Op dinsdagnacht vond omstreeks 01.15 uur een autobrand plaats aan de Rietstraat in Almelo. De auto van een 38-jarige Almeloër raakte in brand. Dit was al de tweede keer dat een auto van de aangever in brand raakte. De vorige keer was op 15 augustus jl. Toen was er sprake van brandstichting. De politie vermoedt dat er ook deze keer sprake is van brandstichting en stelt een nader onderzoek in. Bij deze brand liep ook een vlakbij geparkeerd staande auto van een 44-jarige Almeloër schade op. (04-126465)

Verkeerscontrole

Politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Noordwest-Twente

De politie hield op maandag 11 oktober op diverse locaties in het district Noordwest-Twente verkeerscontroles. In Vriezenveen op de Aadorpweg, in Vroomshoop op de Hammerweg en in Westerhaar-Vriezenveense Wijk op de Sibculoseweg. Van de 36 gecontroleerde bromfietsen bleken de volgende overtredingen: 4x te veel vermogen
2x slechte remmen
1x verlichting onjuiste kleur

Van de automobilisten (aantal onbekend) bleken de volgende overtredingen: 10x geen autogordel
1x mobiel bellen
1x ontbreken hulpkoppeling (bij aanhangwagen)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --