Gemeente Westerveld

12-10-2004
Uitbreiding geeft Zeemuseum Miramar betere toekomstkansen

Voor uitbreiding en verbetering van Zeemuseum Miramar in Vledder mag de beherende stichting rekenen op een subsidie van in totaal 168.000 euro. Daarvoor krijgt het museum onder meer ruimere en mooiere expositieruimtes, worden de bibliotheek en het archief vergroot en de mogelijkheden voor educatie en recreatie verbeterd. Stijging bezoekersaantal
Naar verwachting neemt het bezoekersaantal na de verbouwing jaarlijks met 4.000 toe tot ongeveer 17.000 over drie jaar. Daarnaast zal ook door seizoensverlenging het aantal betalende bezoekers toenemen. De stichting Zeemuseum Miramar neemt een aanzienlijk deel van de kosten voor eigen rekening. Van de beschikbaar gestelde subsidie komt 150.000 euro ten laste van het Europese Leader+-programma. De provincie draagt 18.000 euro bij en gemeente Westerveld 15.000 euro.

Modernisering
In Zeemuseum Miramar is de natuurhistorische collectie te zien van de excentrieke psychologe mejuffrouw Jeanne A.W. Warners, oprichtster van het museum. Na haar overlijden in 1986 is de collectie aanzienlijk uitgebreid en is het museum, dat al meer dan dertig jaar in Vledder is gehuisvest, al meerdere keren gemoderniseerd. De nu op handen zijnde uitbreiding en verbeteringen moeten het museum de mogelijkheid geven ook in de toekomst op eigen kracht voort te bestaan.