Dienstenbond CNV

Leden stemmen over Sociaal Plan F. van Lanschot 12-10-2004

Naast alle drukte omtrent de protestbijeenkomsten hebben leden de tijd gevonden om zich uit te spreken over het Sociaal Plan bij F. van Lanschot dat mede moet gaan gelden voor de integratie van CenE Bankiers en F. van Lanschot. Er is in zeer ruime mate gereageerd en een ruime meerderheid heeft met het Sociaal Plan ingestemd. Daarmee is het Sociaal Plan definitief geworden.

Op 6 oktober 2004 hebben wij die boodschap ook gemeld aan de directie van F. van Lanschot. De directie is er verheugd over dat het Sociaal Plan op een ruim draagvlak kan rekenen. Echter naast dit Sociaal Plan zijn de besprekingen rondom harmonisatie arbeidsvoorwaarden ook per 1 oktober gestart. Dit als vervolg op de besprekingen over het Sociaal Plan.

Harmonisatie arbeidsvoorwaarden
Door de werkgever is aan vakbonden het voorstel gedaan om de arbeidsvoorwaarden te harmoniseren naar de arbeidsvoorwaarden zoals verwoord in de Algemene Banken CAO en de daarop aanvullende bepalingen bij Van Lanschot. Dit is gevolgd door een inhoudelijk voorstel waarover wij op 1 oktober 2004 de eerste inhoudelijke besprekingen hebben gevoerd.

Vakbonden hebben hun kritiek gegeven op het voorstel en duidelijk gemaakt waar de speerpunten liggen. De speerpunten zijn met name:
* Beloningsvraagstukken (perspectiefgaranties, winstdeling, optieregelingen variabel belonen)

* Arbeidstijden (4x9 uur werken, deeltijdwerken, relatie zorg en arbeid)

* Hypotheken en verzekeringen

* Gratificaties

* Pensioen

* CAO à la Carte

* Overige zaken (zoals kinderopvang, vervoersplan, etc.)

Procedure
Al deze vraagstukken worden nader verkend en op 14 oktober 2004 zullen we proberen om te komen tot afspraken die we met de leden gaan bespreken. In het gehele proces hebben we veelvuldig contact met ondernemingsraad bij CenE Bankiers om ons te helpen welke belangrijke zaken er lopen of moeten worden geregeld.

Na 14 oktober 2004 zal u van ons meer horen omtrent het verdere verloop. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u met ons contact opnemen via e-mail e.langeweg@cnvdibo.nl

Nog even dit
Bij CenE Bankiers en F. van Lanschot zijn er veel medewerkers lid geworden van CNV Dienstenbond. Maar er zijn nog steeds collegas die geen lid zijn van een vakbond. Er komen drukke tijden aan. De komende tijd gaat het echt beginnen. CNV Dienstenbond heeft een goed pakket aan dienstverlening, wijs uw collegas daarop en geef hen de kans om ook lid te worden van CNV Dienstenbond. Dat kan door de bon in te vullen en op te sturen. Daarbij is de aanmelding in deze tijd niet alleen nodig om de ontwikkelingen in het bedrijf goed te kunnen volgen maar is aanmelding ook een signaal dat u het CNV-beleid in reactie op de kabinetsplannen steunt. De steun van uw collegas blijkt op dit moment meer dan nodig te zijn. Alvast bedankt voor uw inzet.