Dienstenbond CNV

Akkoord voor Sociaal Plan Unilocatie Yarden.
12-10-2004

De leden van CNV Dienstenbond hebben in ruime meerderheid ingestemd met het Sociaal Plan Unilocatie.

Er was een principe-akkoord bereikt omdat wij konden instemmen met het resultaat. De leden hebben het laatste woord en hebben kunnen stemmen.

Van verschillende kanten is gereageerd op de duur van de reactietermijn (1 week). Hoewel direct na die periode de stemming al een positieve uitslag te zien gaf zijn toch ook de reactieformulieren nog meegeteld die na 2 oktober binnenkwamen. De uitslag bleef onveranderd, dus met een meerderheid van stemmen positief.

De bijeenkomsten in zowel Diemen als Meppel waren bedoeld om toelichting te geven op het Sociaal Plan en de rol van de vakbonden en de Ondernemingsraad in het gehele proces. Het is van belang te weten dat de vakbonden de verantwoordelijkheid voor de totstandkoming van dit Sociaal Plan dragen.

Hoe nu verder?
Yarden zal nu eerst moeten komen met de invulling van het voorgenomen plan.
Feitelijk betekent dit dat er nog een keuze moet worden gemaakt waar de nieuwe lokatie in Almere wordt gevestigd, wat dit vervolgens inhoudt voor de verhuizing van de afdelingen en uiteindelijk voor de totale organisatie in Meppel en Diemen.
Hierin speelt de Ondernemingsraad weer een belangrijke rol. Bovenal zal er steeds sprake moeten zijn van duidelijkheid naar alle medewerkers toe. Wij zullen de directie van Yarden hier op (blijven) wijzen.

Mocht de uitwerking van deze herhuisvesting tot vragen leiden in het kader van de toepassing van het Sociaal Plan, dan kunt u altijd contact opnemen met het kantoor in de regio waar u woont. Voor de leden die in Meppel werkzaam zijn is dit ons kantoor in Drachten (telefoonnummer: 0512-583440) en voor de leden in Diemen is dit ons kantoor in Hilversum (telefoonnummer: 035-6460580).

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Arie Kasper. Hij is bereikbaar op (035)6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl