Dienstenbond CNV

Overgang pensioenrechten van medewerkers bij Lukas Klamer 12-10-2004

Van BPF Gil naar pensioenfonds van Metro

Vorig jaar zijn wij door Metro geïnformeerd dat zij het pensioen van de mede-werkers van Lukas Klamer wilde onderbrengen in het Metro pensioenfonds. Momenteel is uw pensioen nog ondergebracht bij het bedrijfstakpensioenfonds van de groothandel in levensmiddelen (BPF GIL). Omdat er verschillen zijn in de regelingen hebben wij met Metro gesproken over de gevolgen. Wij wilden de garantie krijgen dat de overgang niet nadelig zou zijn voor de medewerkers.

De onderhandelingen hebben lang geduurd. Wij hebben over verschillende zaken afspraken weten te maken maar hebben niet de volledige garantie weten te krijgen dat de overgang voor iedereen positief danwel neutraal uitpakt. Dat hangt natuurlijk ook af van de eigen situatie. Bijvoorbeeld: blijft iemand in dienst of gaat hij/zij voortijdig weg. Dat betekent dat wij, als blijkt dat de overgang door een latere gebeurtenis negatief uitpakt voor de medewerker, opnieuw rond de tafel moeten om op individueel niveau passende afspraken te maken.

Aangezien wij geen verdere afspraken meer kunnen maken willen wij het huidige resultaat van de onderhandelingen aan u voorleggen omdat een overgang voor 1 januari 2005 moet worden gerealiseerd is wel enige haast geboden.

Uiteraard kunt u met vragen over uw persoonlijke situatie terecht bij uw bestuurder Neoletta Poelgeest. Tel: (035)6460580 of per e-mail: n.poelgeest@cnvdibo.nl