2e persbericht van dinsdag 12 oktober 2004

Eindhoven 12-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachten steekpartij aan

Twee Eindhovenaren van 18 jaar zijn maandagochtend en dinsdagochtend in hun woningen in Woensel-Noord aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze donderdagochtend 2 september rond 0.30 uur een 19-jarige Veldhovenaar met een mes hebben gestoken en een 19-jarige Eindhovenaar hebben geschopt en geslagen. Dat gebeurde tijdens een ruzie op een parkeerplaats aan de Noord Brabantlaan. De Veldhovenaar liep een steekwond op in zijn linkerarm. Daaraan is hij in het ziekenhuis behandeld. Na de mishandeling gingen de twee verdachten er in een auto vandoor. Na politie-onderzoek zijn ze aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling

Op de Simon van Hapertlaan is dinsdag om 9.45 uur een 21-jarige man uit Slowakije aangehouden. De man was gisteren met een 20-jarige landgenote vanuit Slowakije naar Duitsland gereisd. De vrouw moest in Eindhoven naar een vriend. De verdachte was ook doorgereisd naar Eindhoven en had haar afgelopen nacht opgezocht. Hij wilde dat ze meeging met hem maar dat wilde zij niet. Hij sloeg haar in het gezicht. Een bekende van de vrouw heeft hem daarna op het station afgezet zodat hij met de trein mee kon. Hij ging echter weer naar de verblijfplaats van de vrouw en stond daar te schreeuwen. De politie vorderde dat hij weg zou gaan, maar dat deed hij niet. Hij werd aangehouden. De vrouw deed aangifte van mishandeling.

Helmond: Man met neppistool aangehouden

Een 21-jarige Helmonder is dinsdag om 14.30 uur op de 1e Haagstraat aangehouden nadat een getuige had gezien dat hij een pistool bij zich had. De getuige meldde dat aan de politie en gaf een goed signalement. Op de 1e Haagstraat zag de politie de man fietsen en liet hem stoppen. In zijn jaszak zat het pistool, het bleek een imitatiewapen te zijn. Dat is in beslaggenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Steunfraude

Het Bureau Sociale Recherche in de regio Helmond heeft proces-verbaal opgemaakt voor steunfraude, gepleegd door een 59-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Helmond. Door hen werden in de periode van 1999 tot 2004 inkomsten en bezittingen verzwegen voor de gemeentelijke sociale dienst. Die is hierdoor voor een bedrag van bijna 70-duizend euro benadeeld. Het bedrag wordt teruggevorderd. Ook is proces-verbaal opgemaakt tegen een 25-jarige en een 24-jarige vrouw uit Helmond. Zij worden ervan verdacht dat ze samenwoonden met een man zonder dit op te geven bij de sociale dienst. Die werd door de 25-jarige vrouw benadeeld voor een bedrag van bijna 25-duizend euro en door de 24-jarige vrouw voor een bedrag van bijna 16-duizend euro. Ook deze bedragen worden teruggevorderd.

Nuenen: Flatscreen weg bij inbraak

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Pinckart is een flatscreen weggehaald. Dat gebeurde dinsdag rond 3.15 uur. Er zijn enkele ruiten van het pand ingeslagen