Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 12 oktober 2004

Sluiting speeltuin door bouw parkeergarage onacceptabel

Amsterdam Anders/ De Groenen is het zat: wethouder Frankfurther kan van graven maar niet genoeg krijgen, maar de plannen die hij gisteren op een inspraakavond presenteerde hebben de woede van de fractie gewekt. Frankfurther is van plan om ten koste van de speeltuin in het Van Randwijkplantsoen bij het Weteringcircuit een parkeergarage aan te leggen. Omdat andere varianten onbetaalbaar zijn, wil het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel zijn zin doordrijven koste van een van de belangrijkste speeltuinen in de Binnenstad.

Bewoners hebben al jaren geleden aangegeven dat een parkeergarage zelfs maar in de buurt van een speelplaats een dom idee is. Toch gaat men rustig door met plannen maken. Aldus Clemens Mol duoraadslid voor Amsterdam Anders De Groenen. De speeltuin neemt binnen het Centrum een heel belangrijke functie in, er zijn maar weinig plekken waar kinderen veilig kunnen spelen.

De fractie kondigt alvast fel verzet aan als de plannen doorgevoerd worden. De speelplaats dreigt het kind van de rekening te worden omdat andere varianten te duur zijn, dat is voor ons onverteerbaar. Als je voor een mens- en kindvriendelijke stad bent, dan kan je hier niet mee instemmen.

Amsterdam Anders/De Groenen verzet zich al jaren tegen de plannen voor Singelgrachtgarages. Deze zijn te duur en op die plek volstrekt onnodig. Zij trekken alleen extra verkeer aan. De fractie komt binnenkort met een alternatief groen plan voor een stadspark aan het Weteringcircuit en plannen voor renovatie van de speeltuin.



Ingezonden persbericht