Ingezonden persbericht



- Persbericht 9 oktober 2004 -

Eindelijk is hij er! De website voor de verzamelaars van karikaturen van Dik Bruynesteyn.

Waarom is niet eerder iemand op het idee gekomen om een website te maken over de karikaturen van Dik Bruynesteyn? Wij vinden dat Dik én de verzamelaars van zijn werk daar recht op hebben! Vanaf zondag 10 oktober 2004 ben je dan ook van harte welkom op www.dikbruynesteyn.nl.
In 1948 begon Dik Bruynesteyn zijn carrière als sportkarikaturist. Dit jaar heeft Dik de 77-jarige leeftijd bereikt. Ondanks die respectabele leeftijd is hij nog steeds actief als tekenaar, o.m. voor de gecombineerde Limburgse dagbladen. Gedurende zijn lange carrière werkte hij voor vele dagbladen en tijdschriften: bijvoorbeeld Het Vrije Volk, Het Parool, Voetbal International en het Duitse sportblad Der Kicker. Hij tekende vele jaren op zondagavond actuele karikaturen voor NTS/NOS Sport, werkte mee aan de radioprogramma's Sport Laat (AVRO) en Goal (KRO) en werd nog bekender door zijn stripheld Appie Happie: hij tekende zo'n 125 Appie Happie- stripverhalen voor ca. 50 Nederlandse kranten.
De Appie Happie-fans hadden al een eigen website: www.appiehappie-fanclub.nl. Op zondag 10 oktober 2004 wordt de Dik Bruynesteyn karikaturen verzamelaarssite gelanceerd, te vinden onder www.dikbruynesteyn.nl. Bezoekers van de website krijgen uitgebreide informatie over de carrière van Dik, geïllustreerd met een groot aantal oudere en nieuwe tekeningen. Voor het Dik Bruynesteyn Museum op de site leverde Dik prachtig nieuw werk. Niet alleen het werk uit kranten en tijdschriften is op de website te vinden, ook de karikaturen die Dik vanaf 1958 tekende voor Monty kauwgom zullen veel aandacht krijgen. De plaatjes worden nog steeds verzameld: kostte een pakje kauwgom met een plaatje destijds 5 cent, op dit moment wordt er 5 euro of meer voor betaald! Verzamelaars kunnen gratis advertenties op de site plaatsen, om hun verzameling uit te breiden.
Dik, die zelf niets met computers op heeft, heeft zijn volledige medewerking toegezegd aan de makers van de website:
Jan Ferwerda (telnr. 033-2464218 of jan@dikbruynesteyn.nl) Ruud Gosse (telnr. 0294-291615 of ruud@dikbruynesteyn.nl) Voor informatie: neem contact op met info@dikbruynsteyn.nl


---- --