Gemeente Moerdijk


PLAN GLADHEIDSBESTRIJDING WINTER 2004-2005

Bij de bestrijding van gladheid liggen de prioriteiten bij doorgaande routes, busroutes, wijkontsluitende wegen, belangrijke fietspaden, voetpaden bij bejaardentehuizen en busstations en wegen bij openbare gebouwen. Deze prioriteiten wijken niet af van voorgaande jaren.

Opvallend bij de gladheidsbestrijding is de betrokkenheid van alle medewerkers. De nachtelijk inzet via consegnatiediensten verloopt dankzij hun grote verantwoordelijkheidsgevoel uitstekend. Als door rijkswaterstaat op basis van hun gladheidmeldsysteem is geconcludeerd dat het glad wordt, infomeren zij de betreffende opzichter van de gemeente. Hij belt op zijn beurt de negen medewerkers die geconsegneerd zijn. Zij gaan direct op pad om preventief te strooien.

Zowel routes, strooiwagens als consignatieplanning zijn vooraf vastgesteld. De routes zijn zodanig vastgesteld dat zo veel mogelijk wordt voorkomen dat de weggebruiker van een gestrooid op een niet-gestrooid weggedeelte komt. Ook is de route zo ingedeeld dat de strooiwagens in principe niet achteruit of tegen het verkeer in hoeven te rijden en dat de hoeveelheid zout voldoende is om de route in één rit te kunnen strooien.

Het gladheidsbestrijdingsplan staat op de website van de gemeente Moerdijk
www.moerdijk.nl