Lijst Pim Fortuyn


Minnelijke regeling tenaamstelling LPF-fractie

Den Haag, 12/10/2004 -
De Politieke Vereniging Lijst Pim Fortuyn en de
Tweede-Kamerfractie van de LPF hebben besloten te werken aan een minnelijke regeling voor de tenaamstelling van de fractie en het partijlidmaatschap van de Kamerleden. Om daartoe gelegenheid te geven wordt de uitvoering van het vonnis van de voorzieningenrechter van 5 oktober 2004 (rolnummer KG 04/1134) voor zover betreft de fractieleden opgeschort tot 1 december 2004.

De partij houdt onverkort vast aan haar rechten jegens de overige gedaagden. Zo dienen de veroordeelde ex-bestuursleden de administratie van de partij terug te bezorgen op het partijbureau.

Partij en fractie zijn tot deze voorlopige oplossing gekomen, omdat zij de mening delen dat uitvoering van het verkiezingsprogramma moet kunnen doorgaan lopende de besprekingen over het partijlidmaatschap van de Kamerleden. Er bestaan geen politieke meningsverschillen.

Het principeakkoord is tot stand gekomen door overleg tussen partijvoorzitter Sergej Moleveld, fractieleider Gerard van As en kamerlid Mat Herben namens de Stichting Fractieondersteuning LPF.