Gemeente Westerveld

12-10-2004
Natuurgidsen IVN Westerveld ontvangen diploma

Na een opleiding van anderhalf jaar, hebben vierentwintig cursisten van de natuurgidsencursus van IVN Westerveld hun diploma ontvangen. De cursus begon in januari 2003 met 29 cursisten. Een groep mensen met heel verschillende achtergronden. Wetenschappelijk medewerker bij de sterrenwacht, bloembindster, schoolmaatschappelijk werkster, apothekersassistente, arbodeskundige, werkzoekend of gepensioneerd: elk op zijn of haar eigen manier geboeid door de natuur.

Tijdens de cursus hebben ze kennis opgedaan over pant en dier en hun onderlinge relaties, bodem en landschap, ecologie, mens en milieu, en educatie. Er zijn excursies geweest naar de verschillende natuurgebieden binnen de gemeente Westerveld. In groepjes hebben de cursisten opdrachten moeten uitvoeren in hun adoptieterrein. Op deze manier werd de theorie in de praktijk gebracht. In de laatste maanden zijn de cursisten intensief bezig geweest met hun educatieve werkstuk.

Het volgen van de natuurgidsencursus vraagt een behoorlijke inspanning, zowel in tijd als energie. Ook het organiseren van een natuurgidsencursus is een hele klus. Niet alleen de organisatie, maar ook de uitvoering van de cursus is geheel door eigen leden van IVN Westerveld gedaan en was dus vrijwilligerswerk.

In de loop van de cursus is er een hechte groep ontstaan, die de komende jaren in zuidwest Drenthe tal van natuur- en milieuactiviteiten voor jong en oud zullen gaan organiseren en begeleiden. U hoort nog van ze!

De geslaagden zijn:

Albert Bos, Andran Es, Bart Pijper, Derk van der Helden, Ellen Teygeler, Hanneke Klinkert, Helma Meijer, Henk Pook, Janine Moes, Jeannette Heun, Jenny v/d Linde, Joan Jongepier, Jo Hessels, Kees van Hasselaar, Margreet van der Valk, Marjan Bralten, Miranda van Es, Rick Mensink, Rieks Hoving, Sanne van Gemerden, Sebastiaan Berends, Tineke Bouwmeester, Ton Rutten en Wolter Moorman.