Ingezonden persbericht


Persbericht

In hogere sferen met de Toshiba Qosmio

Nieuwe designer-notebooks voor TV, video, DVD, audio, gaming, draadloos internet en PC-taken

Capelle a/d IJssel, 12 oktober 2004 Overal DVDs bekijken met breedbeeldweergave en Dolby Surround Sound? Digitale muziek beluisteren in de zuiverste kwaliteit? TV-programma s opnemen in DVD-kwaliteit? De nieuwste 3D-games spelen? Of gewoon draadloos internetten, chatten en mailen? De nieuwe Toshiba Qosmio-notebooks met Microsoft Windows XP Media Center 2005 zijn speciaal hiervoor ontwikkeld, met oog voor kwaliteit en design.

Dat de Qosmio geen gewone notebook is, is meteen duidelijk. Het heldere breed­beeldscherm en de meegeleverde afstandsbediening zijn niet bepaald standaard op de meeste notebooks. Ook het design doet eerder denken aan een cool high-tech apparaat dan aan een PC. De ontwerpers van de Toshiba Qosmio hebben zich gericht op trendy mensen die veel meer met een notebook willen doen dan alleen werken. TV, video, DVD, audio, gaming, draadloos internet en PC-taken: de Qosmio kan en doet het allemaal, met een kwaliteit die zich probleemloos kan meten met die van kostbare componenten­systemen.

De Qosmio is voorzien van tal van speciale functies en eigenschappen die er gezamenlijk voor zorgen dat een gebruiker zich al gauw in hogere sferen waant. Harman Kardon-speakers en SRS TruSound Surround XT-geluid creëren een geluidsomgeving die het bekijken van een spannende actiefilm tot een ware bioscoopbelevenis maken. Natuurlijk kan ook gebruik worden gemaakt van andere Surround Sound-geluidssystemen, via een standaard digitale aansluiting. Dankzij optimalisatie van de beeld- en kleurkwaliteit komen CD s, DVDs en andere vormen van digitale audio en video tot hun recht, terwijl het intuïtieve ontwerp en vele handige bedieningsextra s ervoor zorgen dat iedereen er zo mee aan de slag kan.

De Qosmio-notebooks worden geleverd met het gloednieuwe Windows XP Media Center Edition 2005 - naar keuze Nederlands- of Engelstalig - waarmee alle functies met de afstandbediening vanuit de luie stoel via de TV te bedienen zijn. Met de ingebouwde tuner en hardware MPEG-decoder kunnen TV-programma s op de harde schijf worden opgenomen in topkwaliteit, waarbij de Elektronische Programma Gids (EPG) ervoor zorgt dat het kiezen van een TV-programma slechts een kwestie is van een paar muiskliks.

Verder beschikt de Qosmio over tal van geavanceerde PC-mogelijkheden, zoals draadloos LAN (WiFi 802.11 b/g), CD- en DVD-recording en Intel Centrino mobiele technologie voor topprestaties en een lange batterijlevensduur.

De Toshiba Qosmio-notebooks met Microsoft Windows XP Media Center Edition 2005 worden op 12 oktober geïntroduceerd en zijn in november verkrijgbaar vanaf 2399,- euro incl. BTW.

Meer informatie is te vinden op www.qosmio.nl

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en electronica bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 53 miljard US$ (2003).



Ingezonden persbericht