Politie Zeeland


Z-9784-2004 Twee vrouwen beroofd van tas

In Terneuzen zijn dinsdagmiddag twee vrouwen het slachtoffer geworden van een tasjesdief.
Een 61-jarige vrouw uit Terneuzen fietste tussen 16.30 uur en 16.50 uur vanaf de Diepenbrockstraat in de richting van de Rooseveltlaan. Ter hoogte van de Kwik Fit stapte de vrouw van haar fiets en liep de stoep op. Daarbij werd ze belemmerd door twee jongens van circa 16 jaar op de fiets die voor haar gingen fietsen waarna een van hen de tas van het stuur griste en ze beide wegfietsten in de richting van de Diepenbrockstraat. De daders waren er twee uit een groepje van vier fietsers.
Signalement daders: twee jongens met een licht getinte huidskleur. Een van hen droeg een wit jack en wit petje. De tweede droeg een lichtblauw jack en een blauw petje met rood aan de onderkant van de klep.

Tussen 16.45 uur en 17.00 uur werd een 70-jarige vrouw uit Terneuzen beroofd van haar tas. Ze fietste over het fietspad langs de Guido Gezellestraat in de richting van de Frederik van Eedenstraat toen er twee jongens op een fiets naast haar kwamen rijden. De jongen die achterop zat, sprong van de fiets en pakte de handtas van de vrouw uit haar fietsmand. Hij sprong daarna weer achterop waarna beide jongens wegfietsten in de richting van de Jacob van Lennepstraat/Bellamystraat.
Signalement daders: de bestuurder van de fiets heeft een lichte huidskleur, de jongen die achterop zat heeft een getinte huidskleur. Beide jongens zijn rond de 16-/17 jaar.

De politie in Terneuzen is op zoek naar eventuele getuigen van beide berovingen.





Politie Zeeland