Ingezonden persbericht


===== PERSBERICHT =====

Norman/SHARK BV
Hoofddorp, 12.10.2004

Norman voegt spywarebescherming toe aan zijn uitgebreide portfolio

Norman, een van de toonaangevende bedrijven op het gebied van virusbestrijding, introduceert samen met Lavasoft, marktleider in spyware bestrijding, Norman Ad-Aware SE Plus en Norman Ad-Aware Profesional. Deze nieuwe programma's van Norman zijn uitgebracht om computers te beschermen tegen ongewenste programma's die zichzelf installeren tijdens een Internet sessie.

Spyware is een toenemend probleem voor Internet gebruikers en schattingen geven aan dat meer dan 90 procent van de PCs is geinfecteerd door spyware in een of andere vorm. Zo zijn er programma's die de Internet gewoontes van de gebruiker monitoren en voor de zogenoemde pop-ups op het beeldscherm zorgen. Spyware kan ook kwaadaardig zijn, ontwikkeld om wat de gebruiker schrijft te herhalen of om na een bepaalde periode files en/ of programma´s te vernietigen.

Norman Ad-aware SE Plus en Pro bieden real-time bescherming tegen ongewenste software. Het systeem volgt het surfgedrag van de Internet gebruiker en monitort de binnenkomende informatiestroom. De oplossing bouwt een beschermende laag rond de computer en zoekt voortdurend naar inbrekers in het systeem.

Tevens biedt Norman Ad-aware de gebruiker een aantal opties om zijn eigen niveau van veiligheid en de eigenschappen van het veiligheidssysteem te bepalen.

Spyware is een groeiend veiligheidsprobleem voor alle gebruikers maar speciaal voor bedrijven en andere organisaties. Door ongevraagde toegang tot hun computers via Internet worden bedrijven niet alleen geconfronteerd met ongewenste reclame maar ook met verminderde prestaties van hun systeem door het in beslagnemen van computercapaciteit, sabotage als ook diefstal van informatie die extreem waardevol kan zijn voor bijvoorbeeld een concurrent.

De partner van Norman op dit terrein is het Zweedse bedrijf Lavasoft, marktleider in anti-spyware oplossingen. De samenwerking met Lavasoft is onderdeel van Norman's strategie zich te concentreren op zijn kerntechnologie, antivirus, maar tegelijkertijd samenwerking te ontwikkelen op andere belangrijke veiligheidsterreinen om zo zijn klanten een maximum aan bescherming te kunnen bieden. Door deze strategie is Norman zowel een gespecialiseerd antivirus bedrijf als ook een aanbieder van een breed arsenaal van veiligheidsoplossingen tegen virussen, spam en spyware.

Norman lanceert momenteel twee producten:

Norman Ad-Aware SE Plus Edition, ontworpen voor privé-gebruikers, biedt real-time bescherming tijdens het surfen op het Internet. Norman Ad-Aware SE Professional Edition for Networken, ontworpen voor organisaties, biedt de best mogelijke bescherming tegen spyware en adware in de huidige markt.

Norman Ad-Aware SE is via de Norman resellers verkrijgbaar vanaf 22 Euro exclusief BTW.



Ingezonden persbericht