Ingezonden persbericht


Persbericht Eindhoven, 11 juni 2004

Validatie & Gamp: cursus inclusief workshop

Op 13 en 14 oktober 2004 organiseert TWP training een twee-daagse Nederlandstalige cursus, inclusief workshop, over validatie en Gamp. De cursus vindt plaats bij TWP training, de Zaale 11, 5612 AJ, Eindhoven (universiteitsterrein). Tot de doelgroep behoren mensen die werken in - of voor - industrieën die FDA-gereguleerd zijn, en verder iedereen die meer wil weten over GAMP, de standaard voor 'Good automation & manufacturing practice'. Deelnemers krijgen uitgebreide theoretische informatie en leren bovendien GAMP in de praktijk toe te passen. Gastdocent is ing. R. van Opstal. Hij is senior consultant van AllMons en heeft veel ervaring met validatieprocessen bij Europese bedrijven die onder de FDA richtlijnen vallen. De cursus kost 599 euro, exclusief BTW. Aanmelding kan via www.TWPtraining.info of per e-mail: bscholten@twptraining.info.

Validatie en Gamp

Validatie is volgens de Food & Drug Administration (FDA) 'het opstellen van gedocumenteerd bewijs dat in hoge mate verzekert dat een specifiek proces op consistente wijze een product zal produceren volgens van te voren vastgestelde specificaties en kwaliteitseigenschappen'. Geautomatiseerde systemen kunnen niet op dezelfde manier getest worden als fysieke producten. Hoe zorg je ervoor dat geautomatiseerde systemen voldoen aan de actuele Amerikaanse 'healthcare' reglementen, zodat je farmaceutische producten aan de Amerikaanse markt mag leveren? GAMP biedt uitkomst in de vorm van een handleiding voor ontwikkeling van validatieprocessen voor diverse control systemen.

TWP training

TWP training is een onafhankelijke organisatie met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van procesbesturing en specialistische kennis en ervaring op het gebied van batchbesturing. TWP traint en begeleidt klanten bij de keuze en implementatie van hun automatiseringsoplossingen volgens internationale standaarden en richtlijnen. TWP is als enige gecertificeerd om in de BeNeLux de ISA trainingen over de standaarden S84, S88 en S95 te verzorgen. TWP training werkt met gast-docenten, die als senior consultant zeer veel ervaring hebben binnen hun vakgebied.

9baaa1.gif