Ingezonden persbericht


Hoge verwachtingen voor Hong Kong Electronics Fair Autumn Edition

13-16 oktober 2004

Na het grote succes van de nieuwe Hong Kong Electronics Spring Edition ziet de branche uit naar de volgende beurs, die als vanouds in de herfst plaats zal vinden.

De Hong Kong Electronics Fair 2004 Autumn Edition, de grootste vakbeurs voor elektronica in Azië, wordt van 13-16 oktober gehouden in het Hong Kong Convention and Exhibition Centre. De Hong Kong Trade Development Council (HKTDC), die de beurs organiseert, verwacht ongeveer evenveel bezoekers als afgelopen jaar, toen voor deze gerenommeerde beurs met 1.950 exposanten en ruim 48.000 inkopers uit 143 landen een nieuw record werd gevestigd. Gelijktijdig vindt ElectronicAsia plaats, een beurs binnen de beurs voor elektronica (productie).

Zo'n 1.900 exposanten en 38.000 inkopers bezorgden in het voorjaar een vliegende start voor de nieuwe Spring Edition van Hong Kong Electronics. "Het succes van de Spring Edition bevestigt dat we met onze strategie om de elektronicabranche twee beurzen aan te bieden op de goede weg zijn. We voldoen zo aan de steeds kortere levenscycli van de producten in deze branche. De producenten doen er alles aan om hun ontwikkelingen snel uit de laboratoria en op de markt te brengen. Wij willen ze in de gelegenheid stellen om hun nieuwe producten dan ook zo snel mogelijk aan inkopers van internationale markten aan te bieden", aldus George Ammerlaan, directeur Benelux van de HKTDC.

Op de Hong Kong Electronics Fair worden elektronicaproducten uit negen categorieën tentoongesteld:

* audio- en visuele producten;
* elektronische accessoires;
* huishoudelijke apparaten;
* multimedia-/elektronisch speelgoed;
* kantoorautomatisering en -benodigdheden;
* consumentenelektronica/ diverse producten;
* handelsdiensten;
* beveiligingsproducten;
* telecomproducten.

Voor de producten die het topsegment van technologie en design bepalen, is een speciale plek ingeruimd, de Hall of Fame. In het afgelopen jaar waren hier 140 merkproducenten vertegenwoordigd. Reden genoeg voor de organisatie om meer ruimte te reserveren voor deze tentoonstelling en het productenaanbod uit te breiden.

Achter de horizon - de Hong Kong Electronics Fair werpt een blik op de technologieën van overmorgen

Tijdens de bijeenkomst Frontiers of Brainpower kunnen de beursbezoekers met ontwikkelaars en wetenschappers van gedachten wisselen over de normen van de toekomst. Hier worden ontwikkelprojecten, die het in zich hebben om een marktsucces te worden, gepresenteerd en besproken en stellen onderzoeksinstellingen en incubators (bedrijven die zorgen dat nieuwe ideeën marktrijp worden) creatieve projecten met richtinggevende technologische vernieuwingen voor. Veel informatie wordt ook verstrekt tijdens de Electronics Conference en op het Exhibitors Forum. Op het congres analyseren bekende branchedeskundigen samen met de deelnemers markttrends, kansen en uitdagingen op het gebied van elektronicaproducten. Het Exhibitors Forum biedt exposanten mogelijkheden op maat om hun nieuwste producten voor te stellen.

De ElectronicAsia: een beurs binnen de beurs

Wederom wordt gelijktijdig met de Hong Kong Electronics Fair de ElectronicAsia gehouden, de internationale vakbeurs voor onderdelen en onderdelengroepen voor elektronica(productie). De Hong Kong Trade Development Council en de Messe München organiseren van 13 tot 16 oktober gezamenlijk een evenement voor exposanten en inkopers in de hallen 5 en 7 van het Hong Kong Exhibition and Convention Centre aan de Harbour Road.

Vorig jaar hebben meer dan 550 exposanten uit 13 landen de kans gegrepen om hun elektronicaproducten en productietechnologieën aan ruim 28.600 bezoekers voor te stellen. Duitsland, China, Taiwan, Korea en Groot-Brittannië waren daar vertegenwoordigd op een gezamenlijke stand.

Er werden producten uit 13 categorieën tentoongesteld: * onderdelen en subsystemen;
* displaytechnologie;
* ED/EDA and Test and Measurement;
* elektromechanische onderdelen;
* productiefaciliteiten, productiegereedschap en logistieke oplossingen voor onderdelen en subsystemen;
* productiefaciliteiten, productiegereedschap en logistieke oplossingen voor microsystemen;
* productiefaciliteiten, productiegereedschap en logistieke oplossingen voor PCB's;
* productiefaciliteiten, productiegereedschap en logistieke oplossingen voor halfgeleiders en andere onderdelen;
* passieve onderdelen;
* productiesubsystemen, productiegerelateerde diensten; * halfgeleiders;
* sensors en microsystemen;
* test- en meettechnologie, kwaliteitsborging.

Net als de Hong Kong Electronics Fair kent ook de ElectronicAsia een Hall of Fame voor de meest opmerkelijke productietechnologieën en vernieuwende componentenontwikkelingen. Bovendien kunt u dit jaar de World of Display Technology bezoeken waar de schijnwerpers gericht zijn op componenten en onderdelen voor displays.

De branche kijkt optimistisch naar de toekomst

Gezien de sterke groei van de telecommarkt en nieuwe impulsen uit de hoek van de consumentenelektronica en computers hoopt de branche op positieve ontwikkelingen. De marktanalyse van Frost & Sullivan van april voorspelt een omzetgroei van thans USD 8,25 miljard naar meer dan USD 17 miljard in 2010. Met name de volgende gebieden worden gezien als aandrijvers van de groei:

· computerrandapparatuur;
· kantoorinrichting;
· snellere, kleinere, draagbare en efficiënte apparaten; · R&D voor de verdere ontwikkeling van bestaande systemen; · groei van de markt voor informatie-infrastructuur in China en India; · high-endtoepassingen;
· automatisering op het gebied van consumentenelektronica.

De onderzoekers voorspelden ook een sterke groei van de markt voor halfgeleiders en aanverwante producten. Een verbetering van het investeringsklimaat in Europa in combinatie met de sterke euro zal hier voor de goede impulsen zorgen. Dat bevordert weer exporten uit de VS naar Europa. De Aziatische elektronica-industrie bevindt zich in een strategisch en geografisch gunstige positie om te kunnen leveren aan de groeimarkten in China en India en aan de aantrekkende economieën in Amerika en Europa.

Foto's van de Hong Kong Electronics Fair Spring Edition zijn te vinden op het internet op de pagina:


Foto's van de vorige Hong Kong Electronics Fair Autumn Edition zijn te vinden op het internet op de pagina:


Foto's met een hogere resolutie zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Contactpersoon voor de redactie:
George Ammerlaan, HKTDC
Tel.: +31 20 6277101
Fax: + 31 20 6228529
E-mail: george.ammerlaan@tdc.org.hk
Informatie op internet: www.tdctrade.com
Zakelijke contacten: www.hkenterprise.com

NB: Op de website
http://www.hkelectronicsfairae.com/vis_support/vis-support01.htm staat een lijst met "value-for-money" hotels. Deze hotels bieden bezoekers van de Electronics Fair aantrekkelijke tarieven.

De officiële luchtvaartmaatschappij voor dit evenement is Cathay Pacific Airways.
Voor informatie zie: www.Cathaypacific.nl