Het Nederlandse Rode Kruis

15 augustus 2004
Wie gaat er mee naar Mallorca?

Met je rolstoel op het strand op Mallorca

Heeft u een handicap of een chronische ziekte en lijkt het u heel leuk en spannend om in een vliegtuig te zitten? Het Rode Kruis en Martin Air maken het mogelijk. Deze vliegmaatschappij stelt namelijk jaarlijks een dag een van hun vliegtuigen met bemanning beschikbaar. Dit jaar wordt er op Mallorca gevlogen op woensdag 13 oktober.

Een droom realiseren
Deze speciale dag is met name bedoeld voor mensen waarvoor vliegen een droom is. Een droom die moeilijk te realiseren is door bijvoorbeeld fysieke beperkingen. Op deze dag wordt alles in werking gesteld om het onmogelijke mogelijk te maken, zodat deze droom werkelijkheid kan worden.

Pootje baden in zee

Pootje baden met de hulp van een vrijwilliger

U wordt, indien nodig, geholpen uit uw rolstoel en getild in een gewone vliegtuigstoel. Op het vliegveld van bestemming worden op die dag speciale voorzieningen getroffen, om u zo goed mogelijk te kunnen ontvangen en van dienst te kunnen zijn. Zo staan er touringcars klaar om ons over het eiland te rijden en naar een hotel te brengen voor een lunch. ´s Middags is er tijd om een wandeling te maken over de boulevard of pootje te baden in zee.

Er gaan Rode Kruis-vrijwilligers mee om u te begeleiden. De kosten van deze onvergetelijke dag bedragen 100,00. Kosten voor de verzekering voor deze dag zijn 10,00.

Meer weten? Neem contact op met het Rode Kruis: tel 070-4455709 of vakanties@redcross.nl

U kunt ook mee als vrijwilliger!
Voor deze dag zoeken wij met name nog mannelijke vrijwilligers om onze gasten in en uit het vliegtuig te helpen. U moet al eerder als vakantievrijwilliger voor het Rode Kruis gewerkt hebben. Ook moet u minimaal 18 jaar oud zijn. Mocht u interesse hebben neemt u dan contact op met het Nederlandse Rode Kruis: telefoonnummer; 070 - 44 55 709 of per e-mail vakanties@redcross.nl.