Gemeente Haarlem


12 oktober 2004
sector Stadsbeheer

273/2004
Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

Persbericht


ROOFVOGELS VAN DICHTBIJ ............ DURF JIJ?

Op de woensdagen 20 en 27 oktober organiseert het Natuur- en Milieucentrum Ter Kleef van 14.00 tot 17.00 uur een zeer bijzondere workshop voor kinderen van 8 jaar en ouder. Deze workshop staat in het teken van de Nederlandse roofvogels.


De kinderen gaan met een werkblad aan de slag in de tentoonstelling 'Dagroofvogels'. Daar maken ze kennis met en leren ze veel over de Nederlandse soorten. Daarna geeft een valkenier uitleg over roofvogels en uilen. Hij heeft natuurlijk ook roofvogels bij zich. Er volgt een vliegdemonstratie en de echte helden onder de kinderen mogen met een speciale handschoen een roofvogel op hun hand nemen. Tijdens het laatste onderdeel van de workshop gaan de deelnemers braakballen uitpluizen. Hieruit worden schedeltjes, kaken, ribjes en andere botjes geplukt van de dieren die aan de brakers ten prooi zijn gevallen.


Meer informatie

De workshops zijn in de Haarlemse Stadskweektuin, Kleverlaan 9. Er kunnen maximaal 22 kinderen deelnemen. Om deze reden is het noodzakelijk om je vooraf aan te melden, telefoon (023) 511 50 50. Deelname kost 10 euro per persoon (te betalen bij aanvang van de workshop).


Julia de Jong, communicatieadviseur
023-5114903
juliadejong@haarlem.nl
---- --