Gemeente Zwolle

Verkiesbare ideeën bekend: nieuwe fase experiment wijkbudgetten

De verkiesbare ideeën voor het experiment met de wijkbudgetten zijn bekend. Hierop kunnen bewoners van Assendorp, Geren, Gerenlanden of Ittersumerlanden hun stem uitbrengen tijdens een verkiezingsavond in beide wijken. In Assendorp staat de verkiezingsavond gepland op dinsdag 27 oktober. De verkiezingsavond voor Geren, Gerenland en Ittersumerlanden stond gepland voor 13 oktober. Deze is echter opgeschort naar donderdag 4 november in wijkcentrum SIO aan de Thorbeckelaan.

Tijdens de verkiezingsbijeenkomst presenteren de idee-indieners hun plannen. Bewoners uit de pilotgebieden kunnen dan stemmen op het idee dat volgens hen uitgevoerd moet worden. Het tellen van de stemmen levert een rangorde op van ideeën. Het aantal ideeën dat uitgevoerd kan worden hangt af van de kosten van de gekozen plannen.

Verkiesbare ideeën
In totaal zijn er tussen 1 juni en 1 september 123 ideeën ingediend. Voor Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden zijn in totaal 65 ideeën ingediend. Voor Assendorp bedraagt dit aantal 58. Het Gebiedsbeheersteam (GBT) heeft alle ideeën getoetst aan de spelregels en voorwaarden. Het GBT bestaat uit wijkwerkers van diverse instanties. Na de toetsing blijven er voor Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden 29 ideeën over. Assendorp houdt na de toetsing 36 verkiesbare ideeën over.

Koppeling
Sommige ideeën kunnen aan elkaar gekoppeld worden, omdat ze hetzelfde zijn of onderling overeenkomsten vertonen. Indien mogelijk worden dezelfde ideeën - in samenspraak met de idee-indieners ? aan elkaar gekoppeld. Dit is conform de spelregels. De idee-indieners zijn hiervan op de hoogte gesteld. Na koppeling blijven er voor Geren, Gerenlanden en Ittersumerlanden 15 verkiesbare ideeën over. Assendorp komt in dit geval uit op een lijst met 21 verkiesbare ideeën.


---