Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Poëziefestival Onbederf lijk Vers : een treffen van bekend en jong talent

Gevestigde dichters, onder wie Rutger Kopland, Joost Zwagerman, Bernlef en Anna Enquist, zullen woensdag 13 oktober samen met vele onbekende dichttalenten de Nijmeegse podia betreden. Op tien locaties in de binnenstad zullen telkens twee aanstormende en één bekende dichter drie keer het podium betreden.

Naast de al genoemde poëten staan ook Tjitske Jansen, Anneke Brassinga, Menno Wigman, Peter Verhelst, Albertina Soepboer en René Puthaar op het programma. Verder treden een twintigtal onbekende dichters op, zoals Yorgos Dalman, die deze maand debuteert met zijn verhalenbundel; Pom Wolff, al bekend van het Nijmeegse open podium op papier Op Ruwe Planken ; en de Nijmeegse dichter Peter W.J. Brouwer.

Het unieke van het festival is dat beginnende en gevestigde dichters elkaar ontmoeten op de podia van toegankelijke locaties, veelal café s. De vrije entree, mede bewerkstelligd door de Provincie Gelderland, Gemeente Nijmegen en het Lira Fonds, maakt het poëziefestival, dat een initiatief is vanuit de Nijmeegse Culturele Studentenvereniging Diogenes, extra drempelverlagend.

Dat de jonge organisatie een succesvolle formule heeft neergezet, bleek tijdens de eerste editie van ´Onbederf´lijk Vers´, vorig jaar. Er stroomden meer dan 1500 bezoekers toe om onder andere Remco Campert, Jean Pierre Rawie, Simon Vinkenoog en Gerrit Kouwenaar te beluisteren. Het onbekendere talent onder wie Maarten Das, Ramona Maramis en Sven Ariaans werd enthousiast ontvangen en is mede door het festival een trede verder gekomen op de ladder naar succes.

De uiteenlopende locaties geven een beeld van de variëteit aan dichtkunst die wordt gepresenteerd. Men ontmoet de dichters tussen de boeken, in boekhandels A priori, Dekker van de Vegt, en in Bibliotheek Mariënburg. Maar ook aan de bar in stadsbrouwerij De Hemel en in de cafés Funkenstein, De Nieuwe Maan, De Opera, Billabong en Sterre vinden voordrachten plaats. Tot besluit is ook de Sint Nicolaaskapel in het Valkhofpark een locatie waar men kan genieten van poëzie.

Aan het einde van de avond kan het publiek zich verenigen tijdens een groots eindfeest in Diogenes, waar in de bovenzaal geswingd kan worden met de Amsterdam Klezmer Band en de dj s Grandes Lupres & Exitos, en beneden een jazz-café wordt gecreëerd met diverse poëtische voordrachten.

Het volledige programma en uitgebreide informatie over de optredende dichters is te vinden op onze website: www.onbederflijkvers.nl

Poëziefestival ´Onbederf´lijk Vers´: woensdag 13 oktober 2004, van 20.00 23.00 uur, vrije entree Eindfeest in Diogenes: woensdag 13 oktober 2004, vanaf 23.00u, entree 4,50

24fab1.gif

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht