Gemeente Tilburg

7-10-2004
Tilburg genomineerd voor duurzaamheidprijs

Tilburg is met afvalscheidingssysteem in de gemeentelijke stadskantoren genomineerd voor de Duurzaam Inkopenprijs 2004. Op elke afdeling staan verschillende inzamelbakken zodat de werknemers zelf het afval scheiden. Gekleurd en wit papier, etensresten, plastic en chemisch afval, alles wordt apart ingezameld.
Milieuwethouder Loet Visschers: Met de invoering van dit systeem hebben we laten zien dat het dit keer echt menens is. Bovendien is het een budgettair neutraal systeem. Het vergt een investering maar op den duur leveren aparte afvalstromen juist geld op waarmee we de afvalverwerking mee kunnen betalen.
Het succes van het systeem begint bij de bron, medewerkers die het afval op de juiste manier in de bakken gooien. Door dit succes is Tilburg van plan om ook op andere gemeentelijke gebouwen het afval te gaan scheiden. Overigens wordt wordt bij elke gemeentelijke aanbesteding en aankoop naar milieu-aspecten gekeken.

Aanstaande woensdag 13 oktober wordt tijdens de Netwerkdag Duurzaam Inkopen 2004 in Muziekcentrum Vredenburg te Utrecht de winnaar bekend gemaakt van de Duurzaam Inkopenprijs 2004. Deze prijs wordt toegekend aan een overheidsorganisatie die milieubewust inkoopt. Kandidaten konden meedingen naar de prijs door deelname aan de prijsvraag die is uitgeschreven onder de naam Groen gaat voor goud.

Naast de gemeente Tilburg zijn ook de gemeente Amsterdam, gemeente De Bilt, Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Gezamenlijke provincies, Provincie Noord-Brabant, Provincies Zuid-Holland en Utrecht en Waterschap Aa en Maas genomineerd voor de duurzaamheidprijs.