Ingezonden persbericht


Software AG introduceert ISF, self-service oplossing voor overheidsorganisaties

Nieuwegein, 7 oktober 2004 - Software AG introduceert tijdens het Heliview e-government congres 2004 op 13 oktober aanstaande het Integrated Service Framework (ISF) voor de Nederlandse overheid. ISF is een snel te implementeren basisvoorziening voor elektronische dienstverlening. Alle service gerelateerde processen voor burgers, bedrijfsleven, management en interne gebruikers worden ondersteund. ISF stelt overheidsinstanties in staat 7 x 24 uur bereikbaar te zijn, elektronische transacties te doen met minder handmatige interventies en burgers en bedrijfsleven transparante informatie te leveren. Bovendien verbetert ISF de toegang tot actuele overheidsinformatie. Met ISF realiseren overheids- en uitvoerings-instanties gestandaardiseerde en transparante gegevensuitwisseling. Er is geen complexe integratie noodzakelijk met bijvoorbeeld content management- en GBA-systemen.

Open standaarden
Open standaarden en open source software zijn voor de Nederlandse overheid van belang vanwege de keuzevrijheid, interoperabiliteit en efficiency van haar informatiesystemen. ISF is gebaseerd op open standaarden en kan indien gewenst eenvoudig integreren met oplossingen van derden, waaronder content management- en GBA-systemen. Daarmee voldoet ISF aan de doelstellingen van het OSOSS-programma van de Nederlandse overheid.

Voordelen voor overheidsorganisaties
Door de inzet van het ISF framework is in de praktijk bewezen, dat organisaties in staat zijn om efficiënter (kostenbesparing), effectiever (bereik doelgroep) en klantgerichter (service, klanttevredenheid) te functioneren. Naast de mogelijkheden van de elektronische overheid voor de externe markt (burgers en bedrijfsleven), heeft ISF positieve effecten op de slagvaardigheid en effectiviteit van de interne bedrijfsvoering.

Over Software AG
Software AG realiseert een ondubbelzinnig en real-time inzicht in strategische bedrijfsinformatie door bestaande informatiesystemen en informatiebronnen te integreren. Bovendien moderniseert Software AG mainframe- en open- systemen. De oplossingenportfolio van Software AG is gebouwd rond productfamilies Adabas, Natural, EntireX en Tamino. In totaal werken er 2.500 mensen bij Software AG die bedrijfskritische informatiesystemen van meer dan 3.000 klanten ondersteunen. Software AG heeft verkoopvestigingen in 59 landen. Het bedrijf heeft vier research & development-laboratoria in drie continenten. Software AG is vandaag de grootste Europese leverancier van systeemsoftware. Software AG is opgericht in 1969. Het hoofdkantoor is gevestigd in Darmstad, Duitsland. Software AG is genoteerd aan de Frankfurt Stock Exchange (TecDAX, ISIN DE 0003304002 / SOW). In 2003 boekte Software AG een omzet van 420 miljoen Euro. Meer informatie op www.softwareag.com.