BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 8 oktober 2004

BNN UNITED LIVE VANAF STUDIEBEURS

Aanstaande woensdag gaat Studie Beurs in Utrecht weer van start en BNN is van de partij. Het Radio 1-programma BNN United zendt donderdag 14 oktober en vrijdag 15 oktober tussen 21.00 uur en 22.00 uur live uit vanaf Studie Beurs. De uitzending van donderdag staat in het teken van studeren of niet studeren en op vrijdag staat het thema 'carrière' centraal. De presentatie is in handen van Astrid de Jong.

Op donderdag ontvangt Astrid studie- en loopbaanbegeleider Karen van Zessen , ondernemer Henny van der Most en één van de jongste rechters van Nederland, Jannigje Willems. Onderwerp van gesprek zal onder andere het nut van studeren zijn. Vrijdag gaat de uitzending over carrière: hoe belangrijk is carrière maken en hoe plan je je carrière het beste? De gasten zijn Karen van Zessen, ondernemer Kristian Valk en Bart Jan Brouwer. Deze laatste gast heeft zijn carrière bij een grote international opgegeven om Penthouse-fotograaf te worden.

Op donderdag worden ook de resultaten bekend gemaakt van het onderzoek over studeren en carrière dat BNN United door Qrius heeft laten uitvoeren onder 500 jongeren van 15 tot 21 jaar.

Op 13 oktober geeft BNN tijdens Studie Beurs het startschot voor CoolCast. Een nieuw project waarbij BNN gemotiveerde en talentvolle mensen tussen de 16 jaar en 23 jaar opleidt tot radio-, tv- en internetmedewerkers. Tijdens de beurs kunnen geïnteresseerden zich inschrijven voor één van de drie richtingen. In de weken daarna wordt bekeken wie er uiteindelijk in aanmerking komt om voor CoolCast aan de slag te gaan.