Gemeente Haarlem


11 oktober 2004


Persuitnodiging


Persuitnodiging bezoek minister Dekker aan Delftwijk


De gemeente Haarlem nodigt u van harte uit aanwezig te zijn bij het bezoek van minister Dekker van VROM aan Delftwijk op woensdag 13 oktober van 15.00 tot 15.45 uur.

Het gezelschap vertrekt om 15.00 uur vanuit het verenigingsgebouw Petanque Unique Kennermerland aan de Jan Prinsenlaan 2 te Haarlem, richting het Charivarius Complex waar onder toeziend oog van de minister de intentie verklaring van de gemeente Haarlem en de woningcorporaties Elan Wonen, Pré Wonen en De Woonmaatschappij wordt ondertekent.

Minister Dekker bezoekt Haarlem in een reeks van werkbezoeken aan de 56 prioritaire wijken. Met haar bezoek neemt zij kennis van de vorderingen in de aanpak van de twee wijken: Europawijk en Delftwijk.
In Europawijk wordt met een bus een rondrit gemaakt, die voert langs plaatsen waar volgens de globale visie veranderingen gepland zijn. De komende tijd zal het globale plan worden opgebouwd naar een visie op Europawijk. In de planvorming wordt rekening gehouden met de plannen die voor heel Schalkwijk zijn gemaakt. Via het stationsplein, waar het programma Spoorzone kort wordt toegelicht, gaat het gezelschap richting Delftwijk.
In Delftwijk is het project zover dat er een intentieverklaring tussen de gemeente en woningcorporaties getekend kan worden Met deze intentieverklaring is de eerste stap gezet naar een gezamenlijke aanpak van de wijk, waarin de partijen zich hard maken voor levensbestendig wonen, het mogelijk maken van een wooncarrière in de eigen wijk, en het zorgen voor een voorzieningenpakket dat past bij de wijk.
Tijdens het bezoek aan Delftwijk is ook staatssecretaris Wijn van het ministerie van Financiën aanwezig.


Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Colette Laddé, 023-511 35 81

U dient zich voorafgaand telefonisch aan te melden.

Colette Laddé
023-5113581
cladde@haarlem.nl

---- --