PROVINCIE LIMBURG

Graag uw attentie voor onderstaand persbericht

200/2004

Maastricht, 11 oktober 2004

Woensdag 13 oktober, op het Plein, van 12.00 tot 14.00 uur

Limburg laat Den Haag Technologisch Top-proeven 'preuve'

Limburg laat politiek Den Haag woensdag 13 oktober proeven van wat Limburg te bieden heeft. Dit gebeurt van 12.00 uur tot 14.00 uur met een aansprekende manifestatie op het Plein onder de noemer 'Technologisch Top-preuve'. Het bedrijfsleven is aanwezig met presentaties van hoogwaardige technologie evenals de kennisinstellingen. Maar er wordt niet alleen geproefd van technologie, ook culinaire specialiteiten worden aangeboden. Dit alles gelardeerd met muzikale intermezzo's van twee solisten van het Limburgs Symphonie Orkest.

Bestuurlijk is Limburg vertegenwoordigd door Gouverneur mr. B.J.M. baron van Voorst tot Voorst en een sterke afvaardiging van het college van Gedeputeerde Staten. Ook burgemeesters van de grotere gemeenten in Limburg zijn aanwezig.

Limburg profileert zich woensdag 13 oktober in Den Haag als een innovatieve regio met goede economische kansen. Limburg bevestigt daarmee haar nadrukkelijke positie in de regio Eindhoven-Leuven-Aken. De erkenning van de regio Zuid-Oost Nederland als Toptechnologische Topregio bij de behandeling van de begroting Economische Zaken is voor Limburg reden om zich aan Den Haag te presenteren als een regio die inzet op de toekomst. De regio Eindhoven - Leuven - Aken heeft de potentie om uit te groeien tot een Europese technologische topregio. Limburg speelt daarin een belangrijke rol. En vanuit die kracht presenteert Limburg zich woensdag. Met bedrijfspresentaties, met bijdragen van de kennisinstellingen, maar ook met die Bourgondische inslag die het woon- en werkklimaat in Limburg zo aangenaam maakt.