Time : 3:26:14 PM
Date : Monday, October 11, 2004
Sender Name: Coca-Cola Services Belgium Luxembourg sa/nv

De wijk Peterbos (Anderlecht) opent een nieuw openlucht zaalvoetbalveld

Woensdag 13 oktober 2004, 14.00 uur

Op woensdag 13 oktober speelt Jongerenwerking Peterbos (deelwerking van RisoBrussel vzw - Regionaal Instituut voor de SamenlevingsOpbouw) officieel hun nieuw aangelegd synthetisch zaalvoetbalterrein in. Vanaf 14.00 zullen 6 teams een vriendschappelijk tornooi spelen. De deelnemende ploegen worden gevormd door: jongeren van Peterbos, de vaders van de jongeren, opbouwwerkers van RisoBrussel, medewerkers van de sociale huisvestingsmaatschappij Assam, medewerkers van Coca-Cola Anderlecht en jongeren uit Borgerhout.

Programma :
Dirk Moors, adjunct-kabinetschef van VGC-collegelid Pascal Smet, knipt om 14.00 uur het lintje door en overhandigt de tornooibal. Karim Bachar is kapitein van de Belgische nationale zaalvoetbalploeg en een begrip voor de jongeren. Hij zal de officiële aftrap geven van het tornooi en meespelen met de jongeren van Peterbos. Zijn carrière begon op de pleintjes in het Antwerpse. Op dit moment is hij zelf actief als projectmedewerker bij KIDS Antwerpen en begeleidt hij jongeren in hun vrije tijd.

Door al de aandacht voor topsportevenementen zou men wel eens vergeten dat sport om meer draait dan presteren. Bovendien vergeten we gemakkelijk dat niet iedere sporter over zo'n geweldige accommodatie en begeleiding beschikt als onze Olympische atleten, profvoetballers, wielrenners e.a.

Daarom is het belangrijk om in de buurt van de jongeren laagdrempelige maar kwalitatieve sportinfrastructuur te voorzien die vrij toegankelijk is en waarop een sportwerking voorzien wordt. RisoBrussel heeft sinds 1995 een Jongerenwerking (erkend jeugdwerkinitiatief VGC-Vlaamse Gemeenschapscommissie) in de wijk Peterbos en wil ondermeer door middel van sport de jongeren een zinvolle vrijetijdsbesteding geven. Via sport worden ook stimulansen gegeven voor de uitbouw van een gezonde groepsmentaliteit en voor het ontwikkelen van verantwoordelijkheidszin. De extra meerwaarde naar de buurt en de lokale gemeenschap toe is het feit dat de sportwerking plaatsvindt op een centrale locatie in de wijk en voor iedereen toegankelijk is. Het synthetisch sportterein ligt werkelijk in het midden van de sociale hoogbouwwijk. Wekelijks worden dan ook een 150-tal bewoners bereikt.

De opzet van de werking waarbij het sportterrein een centrale functie vervult, werd als project geselecteerd voor Mission Olympic. In het kader van het olympisch jaar stelde Coca-Cola Cares middelen ter beschikking om op basisniveau 11 sportwerkingen uit te bouwen. Peterbos was er één van en kon daardoor beschikken over financiële middelen. Samen met de middelen die de VGC (waaronder ook aangepaste verlichting voor het terrein) en de sociale huisvestingsmaatschappij Assam beschikbaar stelden, kon het terrein aangelegd worden.

Katleen Vanlerberghe

O Zal aanwezig zijn op de officiële opening rond___uur. O Brengt een fotograaf / cameraman mee
O Kan helaas niet aanwezig zijn op de officiële opening. O Maar wenst graag digitale foto's te ontvangen van de opening. Kunnen opgestuurd worden naar ________________________ Persmap beschikbaar op dag zelf en nadien via telefonisch contact (02/203 34 24)

Katleen Vanlerberghe
Jongerenwerking Peterbos
RisoBrussel vzw
Tel. 02 203 34 24
Fax 02 203 50 64
katleen.vanlerberghe@risobrussel.be