Provincie Limburg

Provinciale Staten horen belanghebbenden inzake herindeling Midden-Limburg

Op woensdag 13 oktober a.s. organiseert de Provinciale Statencommissie voor Financiën en Algemene Zaken in de Grote Hegge in Thorn een openbare hoorzitting over het ontwerp-herindelingsadvies Midden-Limburg. De aangemelde belanghebbenden (gemeenten, burgers, actiecomites, maatschappelijke organisaties) zullen tijdens deze hoorzitting mondeling hun standpunt verwoorden.

Besluitvormingstraject Deze hoorzitting is onderdeel van het voorbereidings- en besluitvormingstraject over de gemeentelijke herindeling Midden-Limburg. Al eerder is aan burgers en aan gemeentebesturen in Midden-Limburg de gelegenheid gegeven te reageren op het herindelingsontwerp. Deze reacties zijn verwerkt in het nu voorliggende ontwerp-herindelingsadvies. Op 7 september jl. hebben GS van Limburg dit ontwerp-advies vastgesteld. Ter voorbereiding van de behandeling in Provinciale Staten is deze hoorzitting georganiseerd om alle belanghebbende instanties en burgers de mogelijkheid te bieden hun opvatting te geven over het ontwerp-herindelingsadvies Midden-Limburg en deze te betrekken in het verdere besluitvormingstraject. Naar verwachting zal het ontwerp-herindelingsadvies behandeld worden in de vergadering van Provinciale Staten van 19 november a.s. Na vaststelling in PS wordt het herindelingsadvies naar de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties gestuurd waarna Tweede en Eerste Kamer via een wet vaststellen welke gemeenten worden samengevoegd.

Programma In het eerste deel van de openbare hoorzitting van 16.00 tot ca. 18.30 uur zullen de aangemelde vertegenwoordigers van de gemeenten hun reactie verwoorden. 11 Gemeenten hebben aangegeven in te willen spreken. In het avondgedeelte (19.00-22.00 uur) wordt het woord gegeven aan de 12 aangemelde burgers/belangenbehartigers. Het doel van deze zitting is het horen van meningen en opvattingen van sprekers; er zal geen discussie gevoerd worden. De hoorzitting wordt geleid door de voorzitter van de Statencommissie voor Financiën en Algemene Zaken, mw. M. Clerx.

12-10-2004 15:33