Binnensticht, 09.50 uur

Utrecht 13-10-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Recalcitrante vrouw

ZEIST Op dinsdag 12 oktober ging een vrouw in een ambulance door het lint. Ook de helm van een motoragent moest het ontgelden.

Rond 21.45 uur zat een 34-jarige vrouw uit Zeist bij een man achterop de fiets. Zij fietsten over de Steynlaan. Vermoedelijk doordat de vrouw veel te diep in het glaasje had gekeken, viel zij van de fiets. Zij werd door het personeel van een ambulance onderzocht en zij besloten haar voor nader onderzoek naar het Lorentzziekenhuis over te brengen.

Onderweg naar het ziekenhuis ging de vrouw in de ambulance door het lint. De ambulance reed door naar de eerste hulp en daar werd met spoed de komst van de politie verzocht. Toen politiemensen ter plaatse kwamen, was de vrouw nog wel aan het gillen, maar was zij fysiek onder controle. Zij werd met de brancard uit de ambulance gereden, maar gedroeg zich nog zo recalcitrant, dat de ambulancebroeders besloten dat zij zo niet in het ziekenhuis kon worden onderzocht. Er werd contact met de echtgenoot van de vrouw opgenomen en hem werd verzocht haar op te halen.

In afwachting van de komst van haar man, was de vrouw losgemaakt van de brancard. Aanvankelijk werd de vrouw rustig, maar plotseling nam de vrouw een aanloop, rende naar een op de grond liggende helm van een motoragent en schopte die weg. Daarbij raakte de helm beschadigd en werd de vrouw aangehouden.

Zij werd geboeid naar het politiebureau overgebracht en is daar ter ontnuchtering ingesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bob of bon

DE BILT / ZEIST De politie heeft op dinsdag 12 oktober is het kader van de alcoholcampagne Bob of bon twee alcoholcontroles gehouden.

Van 19.30 uur tot 20.30 uur werd gecontroleerd op de Panweg in Zeist. In totaal 87 automobilisten werden aan een controle onderworpen en geen van hen bleek (teveel) te hebben gedronken.

Op de Groenekanseweg in De Bilt werd van 20.35 uur tot 22.00 uur een controle uitgevoerd. Hier moesten 45 automobilisten een blaastest uitvoeren. 44 Van hen bliezen een P (pass), hetgeen betekent dat zij niet (teveel) hadden gedronken. Eén automobilist, een 61-jarige man uit Bilthoven, blies een A (Alert) en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 435 ug/l, bijna twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vier uur.

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op dinsdag 12 oktober een verkeerscontrole op de Hoofdstraat gehouden. Elf automobilisten werden bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel en vijf omdat zij te hard reden.

Vermoeden van diefstal van auto

ZEIST Op dinsdag 12 oktober werd een man aangehouden op verdenking dat hij een auto had willen stelen.

Rond 18.55 uur zagen enkele getuigen een man op het afgesloten terrein van een autobedrijf aan de Odijkerweg. Zij zagen hem bij een auto staan en vermoedden dat hij de auto wilde stelen. Zij hielden de verdachte, een 23-jarige man uit Maartensdijk, aan en waarschuwden de politie.

De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht. Daar gaf hij aanvankelijk een valse naam op, maar zijn juiste personalia konden worden vastgesteld. Dat hij had gepoogd een auto te stelen, kon niet hard worden gemaakt. Hij kreeg bekeuringen voor het zich bevinden op verboden terrein en het opgeven van een valse naam. Daarna werd hij heengezonden.