Ingezonden persbericht


Nieuwe versie SAP Business One voor MKB

MRP-functionaliteit voor productiebedrijven en uitbreiding CRM-mogelijkheden

's-Hertogenbosch, 13 oktober 2004 - SAP brengt de nieuwste versie van SAP Businesse One op de markt. Deze complete, geïntegreerde softwareoplossing voor het MKB is nu uitgebreid met mogelijkheden voor materiaalplanning (MRP), meer CRM-functionaliteit en is beter te integreren met Microsoft Outlook. Bedrijven zijn hiermee verlost van het beheer van verschillende, op zichzelf staande applicaties en beschikken over een eenduidig, helder beeld van de meest actuele informatie binnen hun organisatie. De oplossing is in 37 landen beschikbaar bij meer dan 650 SAP Business One Partners.

Planning als integraal onderdeel

Met de nieuwe MRP-mogelijkheden beschikken productiebedrijven binnen het MKB over een effectief instrument waarmee zij de materiaalplanning kunnen beheren als integraal onderdeel van hun centrale bedrijfsprocessen. Met een wizard zijn planningscenario's in vijf eenvoudige stappen te definiëren, van marktvraag en productie tot inkoop en klantenservice. Zo kunnen producenten hun planning baseren op de actuele vraag en op 'what if'-scenario's die zijn gebaseerd op voorspellingen, openstaande verkoop- en productieorders en voorraadniveaus.

Bedrijfsinformatie, overal en altijd

De nieuwe CRM-functionaliteit zorgt voor naadloze integratie van verkoop, service en andere klantencontactmomenten. Verkoopacties en serviceafspraken zijn te plannen met de volledig geïntegreerde kalender. Met de krachtige analysemogelijkheden kunnen winstgevende en verliesgevende verkoopactiviteiten worden opgespoord. De betere integratie met Microsoft Outlook zorgt ervoor dat schema's, contactgegevens en taken kunnen worden gesynchroniseerd en altijd en overal toegankelijk zijn.

Flexibel en eenvoudig aan te passen

SAP Business One is met de SAP Business One Software Development Kit nu nog eenvoudiger en sneller volledig af te stemmen op de eigen, unieke behoeften van ondernemingen. Zo kunnen eigen rapporten worden opgesteld en is SAP Business One eenvoudig te koppelen aan andere applicaties. Daarnaast kunnen bedrijven met de nieuwe versie van SAP Business One hun eigen platform kiezen. Zo worden nu - naast Microsoft SQL Server - ook Sybase Adaptive Server Enterprise (ASE) en IBM DB2 Universal Database (UDB) Express edition, ondersteund.

De upgrade van SAP Business One is voor bestaande klanten beschikbaar als onderdeel van het standaard onderhoudscontract voor SAP Business One. Meer informatie en referenties zijn te vinden op www.sap.nl/referenties

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. SAP Business One is een standaardoplossing die is ontwikkeld voor beginnende en dynamisch groeiende bedrijven die minder complexe en branchespecifieke IT-functionaliteiten vereisen. SAP Business One houdt grip op de kernoperaties die noodzakelijk zijn om een bedrijf succesvol te runnen. Met SAP Business One worden onderdelen, zoals financiële administratie, rapportages, sales en distributie, inkoop, voorraadbeheer, materiaalplanning en partnermanagement inzichtelijk gemaakt. SAP Business One helpt bedrijven hun bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, voordelen te halen uit groeikansen en naadloos aan te sluiten op bedrijven die SAP Business Suite-oplossingen gebruiken. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands/solutions/smb/businessone



Ingezonden persbericht