Gemeente Barneveld


Onderzoek imago gemeente Barneveld afgerond

Luisteren, zeggen, doen
Onderzoek naar het lokale imago van de gmeente Barneveld

De gemeente Barneveld werkt er hard aan de organisatie zo goed mogelijk te laten functioneren. Naast een interne analyse van de sterke en zwakke kanten van de organisatie is er dit jaar ook onderzoek gedaan onder de burgers van de gemeente.

In juni hebben de gemeentesecretaris, Dick Bakhuizen, en een extern tekstschrijfster/journaliste, Ida Stroosnijder, interviews gehouden met vele sleutelorganisaties en sleutelpersonen uit de gemeente. In 15 interviews is gesproken met ondernemers, predikanten, betrokken burgers en vertegenwoordigers van lokale (belangen)organisaties, scholen en sportverenigingen. Zij kregen vragen voorgelegd over hun ervaringen met de gemeente in het algemeen en werden uitgenodigd hun mening te geven over bestuur en dienstverlening. Ook konden ze wensen kenbaar maken.

Dick Bakhuizen en Ida Stroosnijder vonden het zonder uitzondering intensieve en boeiende gesprekken. Al na de eerste gesprekken was duidelijk dat bestuur en organisatie geen schokkende fouten maken en dat er een algemene tevredenheid is over in elk geval de dienstverlening. Wel tekent zich een aantal lijnen af waarlangs verbeteringen nodig zijn.

Aan de hand van dit onderzoek heeft het management inmiddels actie ondernomen. De gemeentelijke organisatie is en blijft in beweging om zichzelf te verbeteren.