Politie Hollands Midden

Noordwijk Rijden onder invloed Op woensdag 13 oktober omstreeks 2.30 uur controleerde de politie een 21-jarige bestuurder uit Noordwijk op de Northgodreef. De bestuurder bleek onder invloed te verkeren. Uitslag van de ademanalyse was 625 ug/l (limiet 220 ug/l). Van de man werd zijn rijbewijs ingevorderd. Hij kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur.

Katwijk aanhouding na diefstal woning De politie hield op 12 oktober omstreeks 13.50 uur twee personen op de Noordwijkerweg in Rijnsburg aan die er van worden verdacht eerder die dag een diefstal te hebben gepleegd. De politie kreeg een melding dat er uit een woning aan de Hoornselaan een TV en een DVD met toebehoren. Op aanwijzing van getuigen kon de politie even later de twee verdachten aanhouden. Het betrof twee mannen uit Katwijk, in de leeftijd van 19 en 21. Tegen de twee verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.

Leiden aanranding Op de Hugo de Grootstraat in Leiden is op 11 oktober omstreeks 20.15 uur een 19-jarige inwoonster van Leiden slachtoffer geworden van aanranding. Het slachtoffer liep op de Hugo de Grootstraat toen ze werd aangesproken door drie jongens. Toen het slachtoffer langs de jongens wilde lopen werd ze vastgegrepen en betast door de jongens. De jongens lieten haar los toen er een aantal personen de Hugo de Grootstraat in kwamen lopen. De politie stelt een onderzoek in.

Boskoop Verkeersongeval

Een 28-jarige voetganger uit Boskoop en een 16-jarige bromfietser, eveneens uit Boskoop, zijn gisterenavond, 12 oktober rond 20.00 uur, gewond geraakt bij een aanrijding op het Paddegat. De 16-jarige bromfietser reed over het Paddegat in de richting van de Otweg. Rond 20.00 uur was het al donker en de weg is daar slecht verlicht. De bromfietser reed over aan de rechterkant van de weg met zijn licht aan. Plotseling zag hij een voetganger op de rijbaan, maar kon hem niet meer ontwijken. De bromfietser hield aan de aanrijding een schaafwond aan zijn elleboog over, de voetganger had een pijnlijke schouder.

Gouda Rijden onder invloed

Een 40-jarige man uit Gouda is gisterenavond, 12 oktober rond 22.00 uur, tweemaal aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man liep in dronken toestand naar zijn auto op het parkeerterrein Klein Amerika en reed vervolgens naar de slagboom. Daar werd hij aangehouden door de politie. Op het politiebureau blies hij 960 Ug/l op het ademanalyseapparaat. De man kreeg een rijverbod van 12 uur, een procesverbaal en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Vervolgens liep de man terug naar naar zijn auto en reed het terrein af. Dit werd echter gevolgd via het cameratoezicht en de man werd op het Zoutmanplein aangehouden wegens het rijden onder invloed, rijden terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd en rijden tijdens een rijverbod. Tevens werd zijn auto in beslag genomen, om te voorkomen dat de man opnieuw onder invloed in zijn auto zou rijden.

Gouda Verkeersongeval

Gisterenavond, 12 oktober rond 23.45 uur, zijn de op de A12 twee rijstroken afgesloten vanwege een aanrijding aldaar. Een 35-jarge automobilist uit Rotterdam reed op de A12, komende uit de richting van Utrecht. Voor hem, in de dezelfde richting, reed een 26-jarige automobilist uit Gouda. Op een gegeven moment reed de Rotterdammer tegen de achterkant van de auto van de man uit Gouda. De man uit Rotterdam verklaarde later dat hij de auto voor hem niet had gezien. Door de aanrijding liep de Rotterdammer een pijnlijke knie, arm en borst op. Hij werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel. Zijn auto had echter dermate schade opgelopen dat deze niet meer kon rijden.

Gouda Voorbijganger houdt verdachte diefstal aan Een 19-jarige man uit Vlaardingen is woensdag 13 oktober aangehouden op verdenking van diefstal van en laptop. De man zou op het Raam een 25-jarige vrouw uit Gouda geslagen hebben en daarna haar laptop hebben afgepakt. Vervolgens is hij weggerend en rende de vrouw hem achterna. Een voorbijganger, een 39-jarige Gouwenaar heeft vervolgens met haar de achtervolging ingezet. Hierop heeft de verdachte de laptop weggegooid en is verder gerend. Doordat een onbekend gebleven man de verdachte tegenhield kon de Gouwenaar de verdachte aanhouden en aan de politie overdragen.

Zevenhuizen Dodelijk ongeval Een 20-jarige bromfietser uit Rotterdam is dinsdag 12 oktober rond 20.45 uur dodelijk verongelukt op de Zuidplasweg. De bromfietser werd door onbekende oorzaak aangereden door een 37-jarige automobilist uit Nieuwerkerk a/d IJssel. De automobilist verklaart de bromfietser niet te hebben gezien. Mogelijk reed de bromfietser zonder licht. De bromfietser belandde even verderop in de berm. Politie en brandweer hebben geprobeerd de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten. Omdat het onbekend was of de bromfietser mogelijk een passagier had, hebben duikers van de brandweer de sloot en de berm langs de weg afgezocht.
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459800 Fax 071-5459326


Datum: 13 oktober 2004

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --