Politie Twente

Persberichten Politie Twente woensdag 13 oktober 2004

Truck rijdt fietser aan

Fietser wordt 30 meter meegesleurd

Nijverdal

Op dinsdag 12 oktober vond omstreeks 07.30 uur een aanrijding plaats tussen een trekker met oplegger en een fietser op de rotonde Morsweg/Provincialeweg Zuna/Plaagslagen/Kalanderstraat. Een 48-jarige chauffeur uit Nieuwpoort (B) reed met een trekker met oplegger vanaf de Provincialeweg Zuna genoemde rotonde op. Bij de afslag naar de Morsweg sloeg hij rechts af en zag daarbij een 35-jarige fietser uit Rijssen, die eveneens op de rotonde reed, over het hoofd. De fietser kwam met zijn fiets tegen de rechter voorzijde van de oplegger, waarbij de fiets bleef haken achter het vangrek. De fietser werd daardoor meegesleept over een lengte van 30 meter. De chauffeur had hier niets van gemerkt. Nadat hij in zijn rechter buitenspiegel een vonkenregen waarnam, stopte hij. Toen hij ging kijken zag hij pas de fietser. De fietser had ernstige ontvellingen aan zijn benen en is naar het ziekenhuis overgebracht. Het fietspad betreft een fietsstrook welke deel uitmaakt van de rijbaan van de rotonde. Het vangrek is een wettelijk voorgeschreven voorziening om te voorkomen dat slachtoffers bij een aanrijding onder de wielen van de oplegger geraken. Het slachtoffer heeft hier dan vermoedelijk ook zijn leven aan te danken. (04-126482)

Winkeldief aangehouden

Politie houdt verdachte winkeldiefstal aan

Wierden

Op dinsdag 12 oktober vond omstreeks 12.00 uur een winkeldiefstal plaats aan de Nijverdalseweg in Wierden. Een medewerker zag hoe een man iets onder zijn kleding verborgen had en via een onbemande kassa de winkel wilde verlaten. Bij het aanspreken gedroeg de verdachte zich ineens agressief en wist daardoor te ontkomen. De winkelbediende zag nog net dat de verdachte in een auto stapte en wegreed. De politie stelde daarna een onderzoek in. De verdachte bleek namelijk niet de eigenaar van de auto, maar had deze via via weer geleend. Het lukte de politie toch om achter de identiteit van de verdachte te komen. Het betrof een 32-jarige man uit Rijssen. Terwijl de politie naar de woning van de verdachte reed, stapte de verdachte daar juist uit de auto. Hij werd daarop aangehouden. De verdachte bekende dat hij een pak waspoeder had gestolen. In zijn woning werd echter nog een tweede pak waspoeder aangetroffen. Beide pakken zijn in beslag genomen. De verdachte betreft een stelselmatige dader en is in overleg met justitie in verzekering gesteld. Hij is opgesloten om te worden voorgeleid. Voor de betreffende winkel kreeg hij een lokaalverbod. (04-126615)

Bromfietscontrole

Politie houdt bromfietscontrole

Almelo

Op dinsdag 12 oktober controleerde de politie op de binnenplaats van het bureau aan het Vincent van Goghplein een bromfietscontrole. Daarbij werden de volgende processen-verbaal opgemaakt: 9x overschrijding constructiesnelheid 2x niet dragen helm
1x slechte voorrem
1x bestuurder geen 16 jaar
1x onjuiste bevestiging verzekeringsplaatje

Een 16-jarige jongen uit Almelo reed op een snorfiets welke een vermogen had boven de 0,9 kW. Hij komt daardoor in aanmerking voor een huisbezoek.(04-126815)

Monique Oude Wolbers: 053-4555588


---- --