Gemeente Zwolle

Korting op vergoeding RIO onacceptabel, Zwolle tekent bezwaar aan tegen besluit ministerie VWS

Het college van BenW heeft besloten bezwaar aan te tekenen tegen het besluit van het ministerie van VWS inzake de bekostiging van de indicatiestellingen die het Regionaal Indicatieorgaan -RIO- uitvoert ten behoeve van mensen met een psychiatrische aandoening. De overige gemeenten in het werkgebied van het RIO Zwolle steunen het collegebesluit.

Het ministerie van VWS heeft medio augustus 2004 ? met terugwerkende kracht tot 1 januari 2004 ? een "combitarief" voor deze indicaties vastgesteld. Ook zijn de criteria voor de uitvoering van deze indicaties gewijzigd. Als gevolg van de besluiten van VWS ziet het RIO zich geconfronteerd met een tekort dat kan oplopen tot ¤ 100.000,--.

Het nu vastgestelde tarief wijkt af van de tarieven die in 2003 golden. In de begroting voor 2004 is echter rekening gehouden met die tarieven. Daarnaast wordt als gevolg van de gewijzigde criteria voor indicaties, de hoeveelheid werk voor het RIO verminderd. De formatie is echter wel op basis van de oude criteria vastgesteld en kan niet zomaar worden verlaagd.


---