Stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht 13-10-2004 - Nieuwsberichten stadsdistricten Utrecht

Roodlichtcontrole
UTRECHT- Op de Catharijnesingel werd dinsdagochtend van 07.15 tot 08.30 uur een roodlichtcontrole gehouden. In totaal kregen 22 fietsers een bekeuring omdat ze het rode verkeerslicht negeerden.

Aanrijding letsel
UTRECHT- Op dinsdagochtend vond er een aanrijding plaats waarbij een bromfietser gewond raakte. Omstreeks 08.30 uur kwam een 16-jarige bromfietser uit Utrecht in aanrijding met een 23-jarige automobiliste uit Utrecht. Door de aanrijding op de Verlengde Vleutenseweg raakte de bromfietser gewond aan zijn pols en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

Poging diefstal uit auto
DE MEERN- Op zondag 10 oktober werd een vrouw bijna slachtoffer van een tasjesroof. Omstreeks 23.30 uur stond een 39-jarige vrouw uit Montfoort te wachten voor een verkeerslicht aan de C.H Letschertweg. Plotseling werd het raampje van haar auto ingeslagen en jongens op de scooter probeerden te tassen uit de auto te pakken. De vrouw hield deze tassen echter stevig vast en kon hierdoor voorkomen dat de tassen werden meegenomen. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo; 0900-8844.

Bestuurder onder invloed
UTRECHT - De politie heeft dinsdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed in een onverzekerde auto.

Omstreeks 22.40 uur ging een automobilist bij het zien van de politie op de Briljantlaan er vandoor. De politie vertrouwde het niet en zette de achtervolging in. Ter hoogte van de Saffierlaan werd de bestuurder aan de kantgezet en moest hij een blaastest afleggen.

Hieruit bleek dat de 21-jarige man uit Utrecht te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 645 ug/l uit. Het rijbewijs van de Utrechter werd ingenomen. Tevens bleek dat het voertuig waar hij in reed niet verzekerd te zijn. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur werd hij naar huis gestuurd.

Buscontrole
UTRECHT - Dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur heeft de politie een controle uitgevoerd op buslijn 13. Hierbij werden een groot aantal bekeuringen uitgeschreven.

Tijdens de actie werd gecontroleerd op overlast, het hebben van een geldig vervoersbewijs en baldadigheid van de jeugd. In totaal werden 33 bekeuringen uitgeschreven en 26 jongeren naar Halt verwezen. De bekeuringen bestonden uit het niet hebben van een geldig vervoersbewijs, het uitschelden van medepassagiers, het gooien van chips, voeten op de bank hebben en het zitten op autos bij de bushalte.

Elf kleine hennepkwekerijen ontmanteld

UTRECHT Dinsdagmorgen 12 oktober tussen 08.40 en 12.00 uur trof de politie op drie adressen op de Kanaalweg, Oude Vleutenseweg en de Wilhelminalaan in Vleuten elf in bedrijf zijnde hennepkwekerijen aan. In totaal werden circa 400 planten aangetroffen. De politie liet ter plaatse de kwekerijen ontmantelen en hield 9 verdachten aan (allen woonachtig in Utrecht, mannen van 21, 47 en 31 jaar en twee vrouwen van 24 en 48 jaar) die voor verhoor zijn ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal is opgemaakt.

Hennepkwekerij
UTRECHT Na binnengekomen informatie trof de politie dinsdag 12 oktober omstreeks 9.30 uur in een woning aan de Roelantdreef een professioneel ingerichte hennepplantage aan. Hierbij werden ruim 450 planten en alle apparatuur in beslag genomen. De politie doet onderzoek.

Vernieling

UTRECHT - Dinsdagmiddag om 15.15 uur kreeg de politie de melding dat jongeren op de Tolsteegsingel een ruit hadden vernield. Agenten troffen drie jongens die aan het signalement voldeden aan op het Nicolaaskerkhof. De jongens, allen 15 jaar en uit Utrecht, zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Conflict

DE MEERN - Dinsdagavond omstreeks 22.00 uur liep een zakelijk conflict tussen een 36-jarige man uit De Meern en een 42-jarige man uit Nieuwegein bijna uit de hand. De Nieuwegeiner liep een bedrijf aan de Molensteijn binnen en bedreigde daar de man uit De Meern met een steekwapen. De 36-jarige man kon het steekwapen tijdig afpakken en heeft aangifte gedaan van een poging doodslag cq zware mishandeling.