ENERTEL

Enertel BS7799 gecertificeerd door Ernst & Young CertifyPoint

Enertel voldoet aan strenge eisen Code voor Informatiebeveiliging

Rotterdam, 13 oktober 2004 - Het managementsysteem voor informatiebeveiliging van de Nederlandse data- en telecomdienstverlener Enertel is door Ernst & Young CertifyPoint BV gecertificeerd tegen de Code voor Informatiebeveiliging (BS 7799-2:2002). Dit betekent dat de informatiebeveiliging van Enertel voldoet aan alle eisen die in deze internationaal erkende standaard worden gesteld. Het certificaat is geldig voor zowel het Enertel hoofdkantoor, als het Datacenter, Network Operation Center en de Point of Presence POP)-sites.

Het certificaat geeft aandeelhouders, klanten en relaties van Enertel de zekerheid dat Enertel een effectief managementsysteem voor informatiebeveiliging heeft ontworpen en geïmplementeerd en dit doorlopend toepast en onderhoudt. Dit houdt in dat Enertel een proces heeft dat ervoor zorgt dat op een veilige manier met informatie en informatiesystemen wordt omgegaan.

John Rea, COO Enertel: 'Enertel biedt spraak-, data- en internetoplossingen die moeten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Het certificaat bewijst aan de buitenwereld dat ons informatiebeveiligingssysteem aan die hoogste eisen voldoet. Zeker voor onze Managed IT Services, waar IT- met telecomdiensten worden gecombineerd, is dat zeer belangrijk. Vanaf de werplek tot en met bedrijfskritische omgevingen veilig ontsloten worden, dat is Enertel.'

Het certificaat is afgegeven door Ernst & Young CertifyPoint BV, een erkende onafhankelijke certificeringinstelling die van de Raad van Accreditatie toestemming heeft om wereldwijd te certificeren tegen de Code voor Informatiebeveiliging. De Code voor Informatiebeveiliging wordt formeel aangeduid met BS 7799-2:2002.

14)'Het certificaat van Enertel is geldig voor een periode van drie jaar. Ernst & Young CertifyPoint BV controleert in die periode regelmatig of het informatiebeveiligingsproces binnen Enertel in overeenstemming blijft met de Code voor Informatiebeveiliging. Zo borgt het certificaat dat de kwaliteit van informatiebeveiliging binnen Enertel wordt gehandhaafd,' zegt Roel Toppen, directeur van Ernst & Young CertifyPoint BV.

Noot voor de redactie,