BedrijfsautoRAI

13-10-2004

Vijftigste Scania voor Schuitema

Schuitema, de overkoepelende organisatie achter de C1000 supermarktformule, heeft onlangs de vijftigste Scania in haar wagenpark in gebruik genomen. Het voertuig, een Scania P114LA4X2NA distributietrekker met een zuinige 340 pk 11 liter motor, markeerde bovendien een tweede mijlpaal.

Het is namelijk ook de vijfhonderdste vrachtauto die Schuitema in haar vloot opneemt. Het voertuig is afgeleverd door de vestiging van Beers Bedrijfsauto b.v. te Amersfoort.

Met het hoofdkantoor in Amersfoort en 8 distributiecentra verspreid over het land bedient Schuitema alle bijna 471 C1000 supermarkten. Het uitgekiende logistieke proces dat hiervoor ontwikkeld is sluit naadloos aan bij de hoge kwaliteitsstandaard die voor het gehele bedrijf geldt. Met een gemiddelde servicegraad van 98 á 99% is de ondernemer er vrijwel van verzekerd dat hij exact dát geleverd krijgt dat hij heeft besteld; en dat vaak al binnen enkele uren want gemiddeld wordt iedere supermarkt twee maal per dag bevoorraadt. De vrachtautos beschikken over drie temperatuurzones om op die manier alle categorieën goederen in één rit te kunnen combineren.

De redenen waarom Schuitema wederom voor Scania kiest zijn zeer divers. De CP15 dagcabine speelde met zijn goede ergonomische eigenschappen en de royale ruimte een belangrijke rol, alsmede het prima brandstofverbruik en de veiligheid van het voertuig. Doorslaggevend bij de afweging waren echter het dichtvertakte servicenetwerk door geheel Nederland en de lage kilometerkostprijs.