BedrijfsautoRAI

13-10-2004

Fiat Multipla VAN: comfort en praktisch nut

Begin september werd de nieuwe Fiat Multipla personenauto in Nederland geïntroduceerd. Voor Fiat Bedrijfswagens het moment om te starten met het ontwikkelen van de Multipla VAN op grijs kenteken.

De nieuwe Fiat Multipla VAN is uitermate geschikt voor automobilisten die een comfortabele en snelle bedrijfsauto willen, die de voordelen van een personenauto combineert met de praktische kanten van een bedrijfsauto.

Zoals bekend van de Multipla met geel kenteken, werd het uiterlijk ingrijpend aangepast. Het design ligt nu meer in lijn met het familiegezicht van de Fiat personenautos. In het interieur werd het unieke 3+3-concept (geel kenteken) en 3-zits+volop laadruimte (grijs kenteken) gehandhaafd.

De laadruimte is voorzien van een vlakke laadvloer die is bekleed met stof. Het laadvolume is bijna 2 kubieke meter, waarmee de Multipla VAN zich in positieve zin onderscheidt van de meeste concurrenten in deze klasse, die qua volume ruim onder de twee kuub blijven. Bovendien heeft de Multipla VAN een hoekige, functionele laadruimte die uitstekend geschikt is voor het vervoer van allerlei soorten lading, maar bijvoorbeeld ook voor de inrichting als serviceauto. De laadruimte is vanaf drie kanten goed toegankelijk -via de grote achterklep en via de achterdeuren links en rechts.

De Multipla VAN onderscheidt zich door zijn ruime cabine, met zitplaatsen voor drie personen. Daarmee is het de ideale bedrijfsauto voor ondernemingen die kleine ploegen mensen op weg sturen, zoals aannemers, loodgieters, elektrische installatiebedrijven. Kortom, voor MKB-ers die één auto nodig hebben voor het bedrijfsvervoer en het privévervoer is de Multipla VAN dé ideale mix tussen comfort en functionaliteit.

De Fiat Multipla VAN wordt geleverd met een tweetal motoren. Allereerst met de ultrazuinige en 115 pk sterke 1.9 JTD common-rail turbodieselmotor; tweede troef is de 1.6 16v benzine/aardgas motor, Natural Power genaamd (voorheen Bipower).

Versies
Tot op heden werd de Multipla VAN grijs kenteken aangeboden als SX en ELX. Met de komst van de volledige nieuwe Multipla worden dezelfde versienamen gebruikt als in het geval van de geel kenteken versie, te weten Active en Dynamic. Bovendien zijn er twee Plus varianten toegevoegd. De extra uitrusting van de Active Plus-versies t.o.v. de Active bestaat uit een handbediende airconditioning en een Radio/Cd-speler. De meerprijs van de Active Plus t.o.v. de Active is 690,-.

Vergelijken we de Dynamic met de Dynamic Plus dan heeft laatstgenoemde de volgende zaken extra:

* Parkeersensoren

* Automatisch geregelde airconditioning

* 15 lichtmetalen velgen met extra brede banden
* Audiobediening op het stuurwiel

* Elektrische raambediening achter

De meerprijs van de Dynamic Plus t.o.v. de Dynamic is 855,-.