Politie Drenthe

Woensdagmorgen

Assen 13-10-2004

Rijverbod voor drankrijder

SLEEN - Een 38 jarige automobilist uit Sleen kreeg dinsdagnacht een rijverbod nadat surveillerende agenten hadden vastgesteld dat de man met 0,8 promille alcohol in zijn bloed achter het stuur had gezeten. De man kan bovendien een boete van 220 euro tegemoet zien.

Politie haalt onverzekerde auto van de weg

RODERESCH - Een 55 jarige inwoner van Nietap moet het voorlopig even zonder zijn auto doen. De politie heeft hem dinsdagavond op de Hoofdweg in Roderesch van de weg gehaald. Uit controle van de gegevens kwam vast te staan dat voor de auto geen verzekering was afgesloten en dat de APK sinds begin augu stusverlopenwas.Deman krijgt proces verbaal voor beide feiten en mag zijn auto weer ophalen als hij kan aantonen dat voor de auto ten minste een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is afgesloten.

Rijbewijs kwijt

EMMEN - Een 20 jarige automobilist uit Emmer Compascuum mag sinds dinsdagnacht niet meer achter het stuur. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen nadat hij met zo'n 120 kilometer per uur over de Statenweg in Emmen reed. De man stopte uiteindelijk op de frieslandroute tussen Emmen en Sleen.

Politie zoekt getuigen vernieling gymzaal

MEPPEL - Onbekenden hebben dinsdagavond vernielingen aangericht in de gymzaal aan de KP laan in Meppel. Een 25 jarige sportdocent uit Assen ontdekte de vernielingen even na halfacht. Toen hij bij de gymzaal aankwam rende er een groep jeugd van ongeveer 10 personen weg. Alle materiaal was uit materiaalhok verwijderd en met grof geweld in de sportzaal gesmeten. De vloer van de zaalvloer heeft daarbij forse schade opgelopen. De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over deze vernieling.

Ruzie om aansteker leidt tot mishandeling

ASSEN - De politie heeft dinsdagmiddag op de Neptunuspassage een 55 jarige inwoner van Assen aangehouden wegens mishandeling van een 32 jarige plaatsgenoot. De man is na verhoor met een dagvaarding voor snelrecht naar huis gestuurd. Het tweetal had ruzie gekregen over een aansteker waarvan door beiden het eigendom werd betwist. Op het bureau bekende de aangehouden man de mishandeling en kreeg de 32 jarige zij aansteker terug.

Bert Visser (0651-611629) doet de persvoorlichting tot vanavond 23.00 uur. Daarna neemt collega Ron Reinds (0652-528707) over tot donderdagmorgen 08.00 uur.