Time : 10:54:45 AM
Date : Wednesday, October 13, 2004
Sender Name: Hallmark Cards Belgium nv

BRASSCHAATENAAR WORDT EUROPEES DIRECTEUR BIJ HALLMARK

Ian Stuart, President van Hallmark International, heeft aangekondigd dat Pedro Vermeersch benoemd is tot Regional Managing DirectorHallmark Europe Continental.

Hallmark Cards is een multinationaal familiewenskaartenbedrijf, niet beursgenoteerd, opgericht in 1910 door Joyce C. Hall. Het bedrijf heeft wereldwijd filialen en licentienemers en dit in 138 landen in totaal. Zo is Hallmark o.a. vertegenwoordigd in Australië, België, Canada, United Kingdom, Japan, Nederland, China, ... Vandaag wordt het bedrijf geleid door Don Hall Jr., kleinzoon van de stichter.

In Kansas City, USA, is Hallmark de grootste werkgever met 6.000 medewerkers op kantoor en een US marktaandeel van 52%. Bovendien is Hallmark de grootste producent van TV-miniseries en TV-films in Amerika. Het bedrijf heeft worldwide een eigen TV-channel, in België onder Canal+.

Hallmark Cards is de belangrijkste wenskaartendistributeur ter wereld met een omzet van 4,3 miljard USD en een totaal marktaandeel van 35%. Ruim 25.000 werknemers staan op de loonlijst.

Ook in Europa heeft Hallmark in bijna alle landen een eigen vestiging of partnership met een licentienemer / distributeur.

In België is Hallmark Cards Belgium tevens marktleider met een marktaandeel van 39 % en heeft het bedrijf de laatste 3 jaar een grote naambekendheid opgebouwd met een brand preferency van 27%.

Gedurende de laatste 10 jaar was Pedro Vermeersch Managing Director bij Hallmark Cards Belgium. Onder zijn leiding kende het bedrijf de laatste 3 jaar een gecumuleerde groei van maar liefst 50%. De nieuwe Europese directeur zal voortaan vooral opereren vanuit het hoofdkantoor van Hallmark Cards Continental Europe in Capelle a/d IJssel, Nederland.
Pedro Vermeersch, die 20 jaar ervaring heeft in de wenskaartenbusiness, is 46 jaar, gehuwd en heeft 1 dochter.

Foto is beschikbaar bij het persbericht op www.pressreleases.be

Voor meer informatie, kunt u terecht bij
Christel Vanacker
Office Manager
tel. 03 685 11 30.