Gemeente Franekeradeel


Besluitenlijst College van B&W 5 oktober 2004

Aankoop strookje grond deeluitmakende van de Martenatuin. Besluit:
Overgaan tot de koop van een perceeltje grond deeluitmakende van de Martenatuin in Franeker.

Vaststellen wijzigingen gemeentelijke Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR/UWO).
Besluit:
Wijzigingen conform vaststellen en in werking laten treden op de in de circulaires genoemde data.

Verkoop panden Coopmanshûs.
Besluit:
Panden van Coopmanshûs verkopen tegen overeengekomen prijs.

Kleinschalig kamperen.
Besluit:
Kennis nemen van de brief van het Ministerie van LNV en het bestaande gemeentelijk beleid voor kamperen op minicampings handhaven.

Afrekening Algemeen Maatschappelijk werk 2003.
Besluit:

* De bijdrage over 2003 baseren op de levering van 300 hulpeenheden bij een prijs per hulpeenheid van 543,--.

* De bijdrage aan Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân over 2003 vaststellen op een bedrag van 162.900,--,

* Bedrag van 12.497,-- over 2003 aan Stichting Maatschappelijk Werk Fryslân nabetalen.

* Tekort over afrekening 2003 éénmalig dekken uit onvoorzien.
---

Bekendmaking besluitenlijst gemeenteraad

De gemeenteraad heeft in de openbare vergadering van 7 oktober jongstleden besloten tot:


1. Het overnemen van het advies over het bezwaarschrift van: a. advocatenkantoor Jurriëns, namens cliënten, inzake het voorbereidingsbesluit voor het glastuinbouwgebied Sexbierum van 3 dec 2003 (niet ontvankelijk verklaren);
b. de heer S. Vaas, inzake het besluit van 4 sep 2003 tot het niet verlenen van een planschadevergoeding (niet ontvankelijk verklaren);
c. Metrium onderwijsdienstverlening, namens de vereniging P.C.B.O. Noordwest en de Stichting Radius, inzake het besluit van 4 dec 2003 tot het vaststellen van het onderwijshuisvestingsprogramma 2004 (gegrond verklaren).


2. het delegeren van de bevoegdheid tot het aanwijzen van alternatieve trouwlocaties.


3. het wijzigen van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) voor wat betreft de milieuregelgeving over afvalstoffen.


4. het vaststellen van de 37^e begrotingswijziging 2004.


5. het wijzigen van de bebouwde komgrenzen op grond van de Wegenverkeerswet.

---

Aanvragen vergunning Wet Milieubeheer

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer is ingekomen van:

* H. Hoekstra (Stal Aristocraat) voor een oprichtingsvergunning voor een paardenhouderij annex trainingshal op het perceel Kie 3 te Franeker.

Omdat wij voornemens zijn de gevraagde vergunning te verlenen is een ontwerp-beschikking gemaakt. De aanvraag, de ontwerp-beschikking en bijlagen, liggen vanaf 14 oktober 2004 t/m 11 november 2004 ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker, op alle werkdagen van 9.00 tot 13.00 uur en woensdags van 9.00 tot 18.00 uur en eventueel na telefonisch verzoek op donderdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Gemotiveerde bedenkingen kunnen tot en met 11 november 2004 schriftelijk worden ingediend bij het College van Burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.

Een afschrift van de bedenking zal worden verzonden aan de aan de aanvrager en de Inspectie Milieuhygiene. Degene die een bedenking indient kan bij een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Desgevraagd bestaat voor een ieder gelegenheid tot een gedachtenwisseling over het ontwerp van het besluit en tot het mondeling inbrengen van bedenkingen daartegen. Dit verzoek kan men tot 11 november 2004 doen.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling bedenkingen hebben tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) bedenkingen in te brengen danwel dat de besluitvorming straks afwijkt van het ontwerp-besluit.
---

Bekendmaking voornemen verlenen kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat zij voornemens zijn een kapvergunning te verlenen aan:

A. Offenga, Dorpsstraat 26 te Schalsum voor 2 essen.

Voordat door ons op het verzoek om vergunning een definitieve beslissing wordt genomen willen wij belanghebbenden in de gelegenheid stellen hun zienswijze over dit voornemen bij ons kenbaar te maken. De termijn waarbinnen hiertoe de mogelijkheid bestaat is twee weken, gerekend vanaf de dag waarop dit voornemen bekend is gemaakt. De zienswijze kan schriftelijk of mondeling naar voren worden gebracht. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan het College van burgermeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Uw mondelinge zienswijze kunt u naar voren brengen daar waar de stukken ter inzage liggen.

De ontwerpvergunning, met de daarbij behorende stukken, liggen voor u ter inzage op het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 te Franeker. Telefoon 0517-380480.

Franeker, 13 oktober 2004.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

---