Haagse Hogeschool

13 oktober 2004

Nieuwe docenten communicatieopleiding Haagse Hogeschool

De opleiding Communicatie aan de Haagse Hogeschool trok drie nieuwe docenten aan: Jolanda Holwerda, Quirijn Menken en Mijke Post. Holwerda gaf vorig jaar al merkmanagement en was werkzaam in diverse marketing- en communicatiefuncties bij o.a. Nuon, Brunel, EnerTel en Tulip Computers in Azië. Menken was daarvoor werkzaam als docent aan INHOLLAND en als PR Consultant bij GCI Holland. Post was ook docent aan INHOLLAND en werkte voor interactief reclamebureau Qi en coachte mensen met een uitkering.

Reden voor het aantrekken van de drie communicatiedocenten is de oprichting van de opleiding communicatie, die nu het derde jaar draait voor deeltijdstudenten en het tweede jaar voor voltijdstudenten.

13 oktober 2004

Benoeming nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Haagse Hogeschool/Technische Hogeschool Rijswijk

Mw. drs. J.M. (Monique) de Vries is benoemd tot voorzitter van de Raad van Toezicht van de Haagse Hogeschool/Technische Hogeschool Rijswijk. Per 1 november 2004 volgt zij drs. H.H. (Herman) Hulshof op. Monique de Vries is dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Van 1994 1998 was zij lid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, waar zij onder meer hoger onderwijs in haar portefeuille had. Van 1998 2002 was zij staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat.

8 oktober 2004

Haags Hogeschoolteam naar eerste Wereldkampioenschap studentenvoetbal

Na deelname aan vijf Europese kampioenschappen wordt de Haagse Hogeschool dit jaar op het eerste Wereldkampioenschap vertegenwoordigd door zowel een mannen- als vrouwenvoetbalteam. Van 12 tot en met 15 oktober strijden op het World Inter-University Football Championship in Antwerpen 42 mannen- en 12 vrouwenvoetbalteams uit 29 landen op s werelds grootste internationale studenten sportevenement om de titel.

De mannen van de Haagse Hogeschool spelen sinds de eerste studentenkampioenschappen (1999) mee en niet zonder succes; zij werden kampioen in 2001 (Eindhoven) en vice-kampioen in 2002 (Barcelona).

De teams zijn na selectie namens bureau Hogeschoolsport samengesteld. De studenten zijn amateurs die vaak voetballen op hoog niveau, waaronder bij de dames voetballers uit de A-internationals, jeugdinternationals, eredivisie en 1e klasse. Een sterke bezetting voor dit dames debuut!

De organisatie ligt in handen van het International Student Football Federation (ISFF).