Ingezonden persbericht


Persbericht

EUROPESE ORGANISATIES LIVE MET ORACLE APPLICATION SERVER EN ORACLE BPEL PROCESS MANAGER

Etos, Esa en de French Rugby Federation kiezen voor Oracle ter vereenvoudiging van zicht op bedrijfsinformatie

De Meern, 13 oktober 2004 Drie Europese organisaties sluiten zich aan bij de groeiende groep EMEA-organisaties die live zijn met Oracle Application Server en Oracle Business Process Execution Language Manager. Drogisterijketen ETOS is één van hen, naast de European Space Agency (ESA) en de French Rugby Federation.

Een helder beeld via Oracle Portal bij Etos
Met 430 winkels is Etos, onderdeel van Ahold, één van de grootste Nederlandse drogisterijketens. Recente groei zorgde voor nieuwe uitdagingen. Om beslissingen op het gebied van verkoop en service te kunnen staven was een totaalbeeld nodig van point-of-sales aankopen, het productportfolio, prijzen en speciale aanbiedingen. Etos zag deze centrale bron van bedrijfsinformatie als een drijvende kracht achter de strategie van de groep. Het streven is om gegronde commerciële beslissingen te nemen over de manier waarop het winkelnetwerk ontwikkeld en bevoorraad wordt.

Met behulp van Oracle Warehouse Builder en een Oracle Database is een data warehouse opgezet. De informatie die daar beschikbaar komt wordt geïntegreerd binnen Oracle Application Server, waardoor de informatie toegankelijk wordt via Oracle Application Server Portal. Vervolgens kunnen de bedrijfsgegevens in elke gewenste combinatie opgevraagd en geanalyseerd worden.

Doordat er nu sprake is van een centrale gegevensbron heeft Etos het probleem van fragmentatie uitgeschakeld. Omdat alle gegevens momenteel op één plaats beschikbaar zijn hebben we veel meer informatie over onze retailactiviteiten dan ooit, aldus Harm Harmenzon, Business Intelligence Manager bij Etos. Onze category managers kunnen nu het beste assortiment voor elke winkel doeltreffend samenstellen.

Etos verwacht veel nieuwe mogelijkheden van het portal, die bedrijfsbreed uitgerold gaat worden, zodat nog meer medewerkers de voor hen nuttige data eenvoudig bij de hand hebben.

De implementaties van ESA en de French Rugby Federation worden beschreven in het volledige persbericht op: http://www.oracle.com/corporate/press/2004_oct/04.10.13emeaasmomentum.html

Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware.