ZWITSERLEVEN

Zwitserleven

Zwitserleven neemt collectieve pensioenportefeuille De Goudse over

Amstelveen, 13 oktober 2004.
De Goudse en Zwitserleven hebben een overeenkomst getekend voor de overdracht door De Goudse van haar collectieve pensioenportefeuille. Met deze overdracht, waarvoor de Pensioen- en Verzekeringskamer en de NMa nog definitief goedkeuring moeten verlenen, versterkt Zwitserleven haar stevige positie binnen de bedrijfspensioenen.

Marco Keim, algemeen directeur van Zwitserleven is blij met de overname. 'Deze overname betekent een belangrijke bijdrage aan onze groeistrategie. Ik verwacht dat de komende jaren meer verzekeraars en pensioenfondsen hun collectieve portefeuille van de hand zullen doen. De wetgevingsaanpassingen leggen een steeds grotere druk op de verzekeraars die pensioenen niet als core business beschouwen'. Ook ben ik blij dat De Goudse niet alleen haar klanten aan ons toevertrouwt, maar op deze manier ook zelf klant bij ons wordt'.

Franswillem Briët, voorzitter Management Committee van De Goudse, geeft aan verheugd te zijn met Zwitserleven als professionele en deskundige partij. De verkoop past volledig in de strategie van De Goudse om zich met betrekking tot de pensioenen uitsluitend te richten op individuele en semi-collectieve pensioencontracten.


---------