1e persbericht van woensdag 13 oktober 2004

Eindhoven 13-10-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Motorrijder gewond bij aanrijding

Bij een verkeersongeval op de Mispelhoefstraat is woensdag om 7.55 uur een 45-jarige Veldhovense motorrijder gewond geraakt. Hij werd aangereden door een tegemoetkomende 26-jarige automobilist uit Veldhoven, die linksaf een inrit in reed. De motorrijder is met een gebroken been in het Catharinaziekenhuis opgenomen.

Helmond: Aluminium gestolen

Vanaf een bedrijfsterrein aan de Duizeldonksestraat is in de nacht van dinsdag op woensdag een partij aluminium gestolen. Het zijn 450 blokken van ruim 7 kg per stuk. De waarde ligt rond de 7000 euro. Om op het terrein te komen is het hekwerk vernield.

Oirschot: Aanhoudingen na inbraak in vrachtwagen

Na een inbraak in een vrachtwagen op de parkeerplaats Kloosters langs de A58 ter hoogte van Oirschot zijn drie mannen aangehouden. Woensdagochtend rond 2.30 uur werd de vrachtwagenchauffeur wakker van gestommel in zijn oplegger. Toen hij ging kijken wat er aan de hand was, sprongen er drie mannen uit de vrachtwagen. Het dekzeil van de oplegger bleek op een aantal plaatsen kapotgesneden te zijn. Eén van de drie mannen ging er in een gereedstaande auto vandoor, de twee anderen renden weg. De chauffeur heeft de politie gebeld en signalementen van de verdachten doorgegeven. De twee mannen die waren weggerend, werden na een zoektocht rond 3.15 uur aangehouden op de Eindhovensedijk in Oirschot. Het gaat om Eindhovenaren van 31 en 17 jaar oud. De man die wegreed in de auto is rond 5.00 uur aangehouden in zijn woning in Eindhoven-Gestel. Het gaat om een 25-jarige man. De drie verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Best: Twee computers weg bij schoolinbraak

Dinsdag tussen 22.30 en 23.00 uur is ingebroken in een school aan de Van Lumeystraat. Een rolluik en een ruit zijn vernield en uit de school zijn twee computerkasten gestolen.

Deurne: Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding

Een 23-jarige automobilist uit Deurne moest dinsdagavond zijn rijbewijs inleveren nadat hij betrapt was bij een snelheidsovertreding. De man reed over de Helmondsingel met een snelheid van tegen de 150 km/u. De maximumsnelheid is daar 80 km/u. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Vrouw aangehouden na vechtpartij

Op het Kruiseind is woensdag om 1.50 uur een 23-jarige vrouw uit Gemert aangehouden. Zij wordt verdacht van mishandeling. Zij had in een uitgaansgelegenheid in Gemert ruzie gekregen met een 38-jarige man uit Gemert. Buiten de zaak had ze de man met een ringsleutel op het hoofd geslagen. Toen de politie ter plaatse was sloeg zij de man met de vlakke hand, de ringsleutel was haar al afgenomen. De vrouw is ingesloten voor onderzoek. De man had een hoofdwond.

Bakel: Inbraak in woning

Dinsdag tussen 16.00 en 17.30 uur is ingebroken in een woning aan de Gemertseweg. De achterdeur is opengebroken. Uit de woning verdwenen sieraden.

Bladel: Man omgekomen bij verkeersongeval

Een 24-jarige automobilist uit Bladel is woensdagmorgen omgekomen bij een eenzijdige aanrijding. Voorbijgangers zagen rond 4.55 uur op de weg Klein Terkooijen dat een auto tegen een boom was gereden. De bestuurder was al overleden. Het ongeval is mogelijk eerder die nacht gebeurd, het precieze tijdstip en de oorzaak zijn niet bekend.

Luyksgestel: Auto gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is vanaf de Burgemeester Magneestraat een blauwe BMW 318 met het kenteken 97-NL-KD gestolen.

Waalre: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Eindhovenseweg zijn onder meer een laptop, een horloge, enkele bankpasjes en een rugzak weggehaald. Dat gebeurde dinsdag tussen 15.00 en 19.45 uur. Het is nog onduidelijk hoe de woning is betreden; er is geen inbraakschade geconstateerd.

Gemert: Uitkeringsfraude

Tegen een 62-jarige inwoonster van de gemeente Gemert is proces-verbaal opgemaakt door de sociale recherche Helmond. Tijdens het onderzoek werd geconstateerd dat zij vanaf 2000 meer vermogen had dan was toegestaan. Hierdoor is de gemeente Gemert benadeeld voor een bedrag van 59000 euro. De ten onrechte genoten uitkering wordt teruggevorderd.

(bericht afkomstig van de Sociale Recherche Helmond)