Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

CIBER Nederland introduceert betaalbare oplossing voor de flexmarkt

Eerste echte totaaloplossing voor de flexmarkt

EINDHOVEN, 13 oktober 2004 - De flexmarkt heeft voor het eerst de beschikking over een automatiseringsoplossing die een volledig integrale oplossing biedt, via een internet portal is afgestemd op de gebruiker, robuust is en ingericht is op grote transacties. De software, CIBER Flex, is ontwikkeld door CIBER Nederland in samenwerking met SAP en topspelers uit de flexmarkt.

Het pakket biedt middelgrote tot multinationale flexondernemingen een complete automatiseringsoplossing die door zijn modulaire opbouw eenvoudig op maat te maken is. Het is aan de klant te bepalen of hij wel of geen internet portal, managementrapportage of marketingtool wil. CIBER Flex bestaat uit modules voor de front-office en de back-office waarbij de front-office volledig via een internet portal beschikbaar wordt gesteld. Het is zodanig opgezet dat de rol die iemand heeft, bijvoorbeeld intercedent, altijd centraal staat. Geen overbodige informatie meer en niet vele schermen om een actie uit te voeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de ervaring met implementaties van call-centers. CIBER Flex is in een later stadium altijd nog uit te breiden, door de ruime interfacemogelijkheden desgewenst zelfs met onderdelen die niet door SAP zijn ontwikkeld. De software bewijst onder meer bij OTTO Uitzendkracht zijn nut.

Kostenbesparingen

Flexondernemingen maken veel kosten om hun belangrijkste taak, het samenbrengen van opdrachtgevers en flexwerkers, te kunnen uitvoeren. Driekwart van de bedrijfskosten wordt gemaakt voor de ondersteuning van primaire processen, zoals het vastleggen, beheren en administreren van klant- en kandidaat-gegevens. Door eerst ieder individueel proces te vereenvoudigen en te verbeteren en vervolgens de ondersteuning van alle processen te integreren in één beheersbare, complete oplossing kunnen flexondernemingen met CIBER Flex grote kostenbesparingen realiseren.

Uitgaande van de doelstellingen van de klant stelt CIBER een projectaanpak op die volledig gericht is op het behalen van het gewenste resultaat. Klanten krijgen vooraf inzicht in de kosten, de implementatietijd en de resultaten van het project, bijvoorbeeld in de vorm van een omzetstijging of kostenbesparing.

Ondersteunt groei in iedere richting

CIBER Flex ondersteunt moeiteloos de ambities tot groei van multinationale, maar ook middelgrote flexondernemingen. De oplossing is bijvoorbeeld interessant voor iedere flexonderneming met internationale ambities. CIBER Flex ondersteunt de wet- en regelgeving in meer dan 120 landen en 'spreekt' alle gangbare wereldtalen. Wanneer aan een organisatie nieuwe vestigingen worden toegevoegd, kunnen eenvoudig de organisatiekenmerken van een bestaande vestiging worden doorgekopieerd naar de nieuwe. Daarmee past CIBER Flex binnen iedere organisatiestructuur en bij iedere ambitie, ook in de toekomst.

Over CIBER Nederland

CIBER is een no-nonsense ICT dienstverlener die opdrachtgevers in staat stelt meer uit hun (ICT) organisatie te halen. Onze oplossingen worden gerealiseerd op basis van 30 jaar ervaring, onze marktkennis en de kwaliteit van onze medewerkers. De kracht van CIBER ligt in de resultaten die onze oplossingen bereiken voor onze opdrachtgevers. De kennis, ervaring en toewijding van onze mensen is hiervoor de basis.

CIBER Nederland bereikt betere resultaten met IT. Dit doen wij door standaard bedrijfsoplossingen te leveren en te optimaliseren. Wij zijn gespecialiseerd in SAP, Oracle en Microsoft oplossingen. CIBER biedt standaard implementaties, maatwerk, onderhoud en beheer. Wij richten ons op grote en middelgrote organisaties in de overheid, industrie, nutssector en de financiële- en zakelijke dienstverlening.

Het beursgenoteerde CIBER Inc. (NYSE), heeft een omzet van ongeveer 925 miljoen dollar, meer dan 8.000 medewerkers en vestigingen in 9 Europese landen. Hiermee is CIBER wereldwijd een toonaangevende IT system integrator, gespecialiseerd in bedrijfsoplossingen.

CIBER heeft samen met SAP oplossingen ontwikkeld voor de zakelijke dienstverlening en media. De SAP Groep CIBER Flex is gespecialiseerd in implementaties in de flexmarkt.

Meer informatie over CIBER Flex:

CIBER Nederland

Ronald Hoenink

Meerkollaan 15

Postbus 843

5600 AV EINDHOVEN

Tel: +31 40 232 90 90

Fax: +31 40 232 90 91

Mobiel.: +31 6 5069 7721

www.ciber-netherland.com

Over SAP

SAP is wereldwijd marktleider in business softwareoplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven (meer dan 40% van de klanten bevindt zich binnen het MKB) als grote internationale ondernemingen. Met behulp van SAP verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen. Meer dan 22.600 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen gebruiken software van SAP. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Reza Dix, telefoon 073 - 645 75 00.

Over OTTO Uitzendkracht

OTTO Uitzend Kracht is opgericht in 2000 en zendt inmiddels zo'n 7.000, voornamelijk Poolse, uitzendkrachten uit. Het grootste deel van deze flexwerkers (zeventig procent) is werkzaam in de logistiek, bijvoorbeeld in OTTO's eigen verpakkingsbedrijf. Een kwart werkt in de industrie en 'slechts' vijf procent in de landbouw - waarmee het stereotype van Poolse aspergestekers voor wat OTTO betreft goeddeels gelogenstraft wordt. OTTO Uitzend Kracht dankt zijn succes aan een leverbetrouwbaarheid van 99% en de uitstekende werkmentaliteit van haar flexwerkers.

Voor meer informatie kun u contact opnemen met de heer Peter Verlegh, telefoon 0478 - 529 913.