PWC
http://www.pwc.com/nl

PwC treedt toe tot markt voor certificering Informatiebeveilingsschema's

PricewaterhouseCoopers treedt toe tot markt voor certificering Informatiebeveilingingsschema's

PricewaterhouseCoopers Certification B.V. heeft DigiNotar B.V. gecertificeerd en is met deze certificering geaccrediteerd door de Raad voor Accreditatie om IT dienstverleners te certificeren voor het uitgeven van gekwalificeerde elektronische handtekeningen. Op de Infosecurity beurs in Utrecht is vanmiddag om 16.00 uur het certificaat aan DigiNotar uitgereikt. Elektronische handtekeningen maken het mogelijk veilig, efficiënt en rechtsgeldig elektronisch zaken te doen via het Internet.

Met het behalen van de accreditatie treedt PricewaterhouseCoopers als leverancier toe tot de markt voor certificering tegen informatiebeveiligingsschemas. PricewaterhouseCoopers Certification verwacht binnenkort tevens de accreditatie voor certificering tegen BS7799 af te ronden. BS7799 is de standaard voor informatiebeveiliging. Met het behalen van deze accreditatie wordt de leidende positie van PricewaterhouseCoopers op het gebied van informatiebeveiliging verder verstevigd.
DigiNotar, als Certificate Service Provider actief op het gebied van digitale certificaten en beveiliging, introduceerde in de afgelopen 12 maanden de gekwalificeerde certificaten en PKIoverheid certificaten. De genoemde certificering was hiervoor noodzakelijk. Voor DigiNotar betekent de certificering dat zij haar marktpositie versterkt op het gebied van de levering van hoogwaardige vertrouwensdiensten aan overheid en bedrijfsleven. Immers, gebruikers van de gekwalificeerde handtekening hebben de zekerheid dat deze automatisch gelijkgesteld is aan de handgeschreven handtekening.