Gemeente Amerongen


Aankondiging bewonersonderzoek
Verkeersenquête oude dorp
De werkgroep Mobiliteit van de Lokale Agenda 21 is een bewonerswerkgroep die weggebruikers op positieve wijze wil aansporen zich aan de snelheidslimiet van 30 km/uur te houden, en zich zodanig te gedragen dat dit de veiligheid en leefbaarheid in Amerongen ten goede komt. Middels een enquête wil de werkgroep inventariseren hoe de ervaringen van de bewoners zelf zijn met het verkeer, de veiligheid en eventuele overlast in het oude dorp.
De uitkomsten van de inventarisatie kunnen dan gebruikt worden bij de keuze voor een doelgroep voor mogelijke acties. Ook kan dan een actieplan opgezet worden dat gedragen wordt door de bewoners zelf. De gemeente ondersteunt de werkgroep en zal de resultaten van de enquête tevens kunnen gebruiken ter onderbouwing voor haar eigen verkeersplannen.

Tussen 8 en 11 oktober zal op 550 adressen in de het oude dorp van Amerongen de verkeersenquête bezorgd worden. Wij verzoeken u hieraan uw medewerking te verlenen. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met A. Holstra, tel: 0343 469600.