BedrijfsautoRAI

13-10-2004

Volkswagen presenteert Caddy Combi Life in Hannover

Volkswagen heeft onlangs in Hannover een conceptcar met de naam Caddy Combi Life gepresenteerd. Dit vijfpersoons studiemodel laat zien dat functionaliteit, veel ruimte en sportiviteit geen onverenigbare grootheden zijn.

De Caddy Combi Life straalt aan alle kanten sportiviteit uit. Dat begint bij de opvalle nderodelakendeuitbundigestriping.Afgezien daarvan krijgt deze Caddy enkele details die tot nu toe vooral kenmerkend waren voor sportieve personenauto's, zoals bumpers en spiegels in kleur van de carrosserie, een verlaagd onderstel en grote (17-inch) lichtmetalen wielen. De grote remschijven met rode remklauwen zijn duidelijk zichtbaar, een detail dat ook de nieuwe Golf GTI kenmerkt. De verwantschap met de Golf GTI wordt nog eens extra benadrukt doordat de koplampen (met helder glas) van donker getinte reflectoren zijn voorzien. Het weggedrag van de Caddy Combi Life is in lijn met het uiterlijk; dankzij het verlaagde onderstel laat hij zich uitermate sportief besturen.

Sportinterieur
Uiteraard is ook het interieur van de Caddy Combi Life uitgesproken sportief. De rode bekleding van stoelen en deuren geeft het interieur van de Caddy Combi Life een geheel eigen sfeer. De sportieve toon wordt ook gezet door de aluminium afwerkingdetails (versnellingspook, deurgrepen), de rode omlijsting van de ventilatieroosters en het driespaaks stuur. De Caddy Combi Life is, kortom, in meer opzichten een kleurrijke verschijning. Of de auto in productie gaat, is onder meer afhankelijk van de reacties van het publiek.