BedrijfsautoRAI

13-10-2004

Renault Trucks levert 50.000e Renault Midlum

Op 27 september werden de sleutels van de 50.000e Renault Midlum, die wordt geproduceerd in Blainville (Normandië, Frankrijk), aan de Turkse onderneming Fantom.

De Renault Midlum range is bijzonder succesvol gebleken sinds zijn introductie in februari 2000. Hij wordt vooral ingezet door vervoerders die landelijk of regionaal distributiewerkzaamheden uitvoeren en is een meer dan waardige opvolger gebleken van de Renault Midliner. Zowel in Europa als ver daarbuiten heeft de Mildum voor stijgende verkoopcijfers gezorgd. In Iran is sinds dit jaar zelfs een fabriek te vinden die de Renault Midlum assembleert.

Ook in 2004 worden mooie resultaten geboekt met de Renault Midlum. Zo werden er tot eind augustus 29% meer eenheden verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Van de Midliner werden er op het hoogtepunt 8.000 per jaar verkocht. Het record van de Midlum werd vorig jaar gevestigd en bedroeg 13.000 stuks op jaarbasis. Een record dat er waarschijnlijk deze maand nog aan gaat.

In Turkije is Renault Trucks sinds 2003 bijzonder succesvol gebleken. De verkoop van Renault Trucks is er sinds vorig jaar met 272% gestegen.

De 50.000e Midlum was bestemd voor de Turkse onderneming FANTOM, dat gevestigd is in Bursa, vlakbij Istanbul. FANTOM heeft een wagenpark van 43 Renault trucks en zal binnenkort de 50 passeren. Hoofdactiviteit is het vervoer van auto-onderdelen van productieplaatsen naar assemblagelocaties in Turkije. Echter, vanaf 2005 zal FANTOM ook 10 Renaults in gaan zetten bij het vervoer van groenten.

Volgens Mr Gülahmet Yildiz, general manager van FANTOM, heeft de onderneming gekozen voor de Renault Midlum vanwege het grote aanpassingsvermogen en het lage brandstofverbruik. Met de Midlum kunnen we meer geld verdienen. We hebben veel vertrouwen in de kwaliteit. Hij wordt immers gemaakt door één van de belangrijkste Europese producenten van bedrijfswagens. Bovendien scoort de Renault Midlum het best op het gebied van rijcomfort.